Hacı Sabancı, DNA testi iddialarını yalanladı

"Bu tür asılsız haberler, kamu vicdanını incitmekte ve haber değeri taşımamaktadır"

T24 Magazin

İş insanı Hacı Sabancı, kendisine yönelik olarak ortaya atılan DNA testi iddialarını kesin bir dille yalanladı. Sabancı, sosyal medya hesabından avukatı Yunus Egemenoğlu aracılığıyla yaptığı açıklamada, bu iddiaların asılsız olduğunu ve mahkemenin böyle bir karar vermediğini belirtti.

Hacı Sabancı, Arzu-Ömer Sabancı çiftinin oğlu olarak biliniyor ve 10 Ekim 2022 tarihinde Nazlı Kayı ile görkemli bir düğünle evlenmişti. Ancak düğünden kısa bir süre sonra, Sabancı ile 2010 yılında Facebook üzerinden tanışan F.D. isimli bir kadın, 2021'de doğan Uzay isimli çocuğun babasının Sabancı olduğunu iddia ederek dava açacağını duyurmuştu. Sabancı bu iddiaları reddetmiş ve yasal haklarını kullanacağını açıklamıştı.

Hürriyet'in haberine göre, Hacı Sabancı bir kez daha gündeme geldi. Sabancı'nın avukatı tarafından yapılan açıklamada, "Müvekkilimiz Hacı Sabancı için yapıldığı iddia edilen DNA testi ile ilgili gerçek dışı haberler kamuoyunu yanıltmaktadır. Mahkemenin DNA testi yapılması yönünde bir kararı bulunmamaktadır. Bu tür asılsız haberler, kamu vicdanını incitmekte ve haber değeri taşımamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Avukat Egemenoğlu, konunun hukuki ve cezai açıdan yakından takip edileceğini belirterek kamuoyuna saygıyla duyurulduğunu ifade etti.


"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele