HACAMAT YARARLARI NEDİR? | Hacamat neden, nasıl yapılır, ziyanı var mı, öncesinde ne yapılmalı? 📅 2023 hacamat takvimi

Hacamat, klâsik tedavi sistemi olarak bilinen tıbbi bir prosedür olmakla birlikte, makul bölgelere vakum uygulanarak cilt altındaki kanın emilmesi maksadıyla yapılır. Ekseriyetle sırt, boyun yahut bel üzere bedenin makul noktalarına uygulanan bu sistem için belli vakit dilimleriyle takvim oluşturulmuştur. Pekala hacamatın yararları nedir? Hacamat neden, nasıl yapılır, ziyanı var mı, öncesinde ne yapılmalı? İşte 2023 hacamat takvimi ve merak edilenler...

Binlerce yıl öncesinde çeşitli kültürlerde yaygın olarak kullanıldığı bilinen ve günümüze kadar gelen hacamat, bedende olmaması gereken sıhhatsiz kanın dışarıya atılmasını gayeler. Çeşitli kültürlerde kullanılan hacamat, birtakım beşerler için sıhhat tedavisi olarak isimlendirilirken kimileri ise bunun bilimsel açıdan kanıtlanmamış yahut desteklenmemiş bir uygulama olduğunu düşünmektedir. Pekala hacamatın yararları nedir? Hacamat neden, nasıl yapılır, ziyanı var mı, öncesinde ne yapılmalı? İşte ayrıntılar...

HACAMATIN YARARLARI NEDİR?

Bu tedavi kronik hastalıkların tedavisinde, boyun ve bel fıtığında, kalp hastalıklarında, karaciğerde ve birçok ruhsal hastalığın güzelleştirilmesinde kullanılabilir. Bunun yanında göze canlılık verir ve görme kabiliyetini arttırır. Ağrı kesici tesiri, kandaki toksinlerin atılması, kronik yorgunluk sendromu, sağlıklı cilt, akıl sıhhati, akciğer sıhhati, sindirim sistemi, damar rahatsızlıkları, kabızlık ve ishal, baş ağrıları, sırt ağrısı üzere çeşitli durumlar için de yararlıdır. Ağrı, arterit, adet ağrısı, yaralanmalar, astım, selülit, yorgunluk, anemi, depresyon, duygusal sorunlar, atrofi, siyatik, soğuk algınlığı ve grip ve cilt sorunları üzere hastalıkların da tedavilerini destekleyerek en yararlı sonucu sağlayabilir.

HACAMAT NEDEN YAPILIR?

Hacamatın şu hastalıklara güzel geldiği düşünülmektedir:

Ancak hacamatın kanıtlanmış bir bilimsel sonucu bulunmamaktadır.

HACAMAT NASIL YAPILIR?

Hazırlık
Uygulayıcı evvel bedenin bardakların yerleştirileceği bölgesini hazırlar. Cilt alkol ya da öbür bir antiseptik solüsyonla temizlenir.

Bardak yerleştirme
Uygulayıcı daha sonra emme oluşturmak için bir pompa kullanabilir ya da bardağın içindeki havayı ısıtabilir. Akabinde soğuması ve bir vakum oluşturması için cilde yerleştirerek kapları cilt üzerine yerleştirir. Bardaklar birkaç dakika yerinde kalabilir yahut farklı pozisyonlara taşınabilir.

Kan alma
Kaplar yerleştirildikten sonra, uygulayıcı deride küçük kesiler oluşturmak için bir neşter yahut öbür bir keskin alet kullanabilir, bu da kanın kaplara akmasını sağlar. Bu süreç "ıslak hacamat" olarak bilinir ve toksinlerin bedenden atılmasına yardımcı olur.

Bardağın çıkarılması
Bardaklar kâfi bir mühlet yerinde kaldıktan sonra, uygulayıcı bunları vakum mührünü kırarak çıkaracaktır. Kullanılan tekniğe bağlı olarak bardağın etrafındaki cilde bastırmayı yahut emmeyi özgür bırakmak için özel bir alet kullanılabilir.

Bakım Sonrası
Kaplar çıkarıldıktan sonra, uygulayıcı cildi temizler ve delme bölgelerine bir bandaj yahut diğer bir pansuman uygular. Ayrıyeten bölgeye nasıl bakılacağı ve düzgünleşme açısından ne bekleneceği konusunda hastaya tavsiyelerde bulunabilirler.

HACAMATIN ZİYANI VAR MI?

Hacamat, eğitimli bir uygulayıcı tarafından yapılabilirken, prosedürle alakalı potansiyel riskler ve yan tesirler olduğunu unutmamak değerlidir. Bunlar ağrı, morarma, enfeksiyon ve yara izini içerebilir. Prosedüre girmeden evvel bu riskleri yetişmiş bir uygulayıcı ile tartışmak ve rastgele bir komplikasyon ortaya çıkarsa tıbbi yardım almak değerlidir.

HACAMATTAN EVVEL NELER YAPILMALI?

Hacamat öncesinde ne çok tok, ne de çok aç olunmalıdır. Uygulama öncesi en az 3 saat evvelce yeme içmenin kesilmesi kâfi olacaktır. En az 24 saat öncesinden şayet kişi yapabilecek ise 3 gün öncesinden başlanarak hayvansal besin alınmaması kıymetlidir. 24 saat öncesinden cinsel alakaya girilmemelidir. Spor yapılmamalı, beden dinç olmalı ve en az 12 saat öncesinden kan akışkanlığını ve pıhtılaşmasını bozacak ilaçlar alınmaması gerekir.

2023 HACAMAT TAKVİMİ

ALTIN HACAMAT GÜNÜ
📅 6 Salı 2023

SÜNNET HACAMAT GÜNLERİ
📅 12 Ocak Perşembe 2023
📅 14 Ocak Cumartesi 2023
📅 12 Şubat Pazar 2023
📅 9 Mart Perşembe 2023
📅 8 Nisan Cumartesi 2023
📅 10 Nisan Pazartesi 2023
📅 7 Mayıs Pazar 2023
📅 9 Mayıs Salı 2023
📅 11 Mayıs Perşembe 2023
📅 8 Haziran Perşembe 2023
📅 10 Haziran Cumartesi 2023
📅 9 Temmuz Pazar 2023
📅 6 Ağustos Pazar 2023
📅 8 Ağustos Salı 2023
📅 2 Eylül Cumartesi 2023
📅 4 Eylül Pazartesi 2023
📅 2 Ekim Pazartesi 2023
📅 5 Kasım Pazar 2023
📅 3 Aralık Pazar 2023
📅 5 Aralık Salı 2023