Güngörmez nedir? Güngörmez etin neresi?

MasterChef yeni dönemde düellolar devam ediyor. Bu hafta ana gereç olarak güngörmez kullanıldı. İzleyiciler ise Güngörmez nedir? Güngörmez etin neresi? sorguları yapıyor. Ayrıntıları sizler için derledik.

Etin kaba yağları çıkartılıp temizlendikten sonra en lezzetli haliyle dana güngörmez elde edilir. Pekala, Güngörmez nedir? Güngörmez etin neresi? Dana güngörmez nasıl pişirilir? İşte ayrıntılar...

Dana Güngörmez Nedir?

Pınar Kasap'ın seçkin lezzetleri ortasında yer alan Pınar Dana Güngörmez mermerimsi görünümü ile lezzetli bir ettir. Pekala güngörmez hayvanın neresi? Dana güngörmez; dananın antrikot ile kol/kürek ortasından çıkan, yağlı ve yumuşak bir ettir. Yumuşaklığı, piştiğinde içinin sulu kalması, kendine has lezzeti ve pratik biçimde pişirilebilmesi üzere sebeplerden ötürü et sevenlerin sıklıkla tercih ettiği bir eserdir.

Dana Güngörmez Nasıl Pişirilir?

Etin kaba yağları çıkartılıp temizlendikten sonra en lezzetli haliyle dana güngörmez elde edilir. Bu evreden sonra sıra dana güngörmezi en lezzetli halde pişirmeye gelir. Etin mermerimsi manzarası yumuşaklığı konusunda da size fikir verecektir. Şayet kalabalık bir küme için yemek hazırlığı yapıyorsanız tüm dana güngörmezi baharatladıktan sonra fırının gücüne bağlı olarak ortalama 4-5 saat boyunca fırında pişirebilirsiniz. Akabinde garnitür eği ile sunabilirsiniz.

Bir öbür pişirme alternatifi ise dana güngörmezi ince ince dilimledikten sonra ızgarada pişirmektir. Bu etin lezzetini artıran bir pişirme formudur. Dilimlenmiş dana güngörmez et, teflon tavada tereyağını kızdırdıktan sonra 3 dakika kadar önlü gerili pişirilebilir. Tercihe nazaran eti taze kekik, biberiye, pul biber ve öbür baharatları da ek ederek hazırlayabilirsiniz. Servisten çabucak evvel üzerine kaya tuzu serpebilirsiniz.