Güneş Tutulması sırasında gece gibi bir hava oluşacak! Güneş Tutulması ne zaman, Türkiye’den izlenecek mi ve etkileri neler?

Güneş Tutulması için kritik günler yaklaştı. Yılın ikinci tutulması için geri sayım sürerken Güneş Tutulması etkileri merak ediliyor. Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girdiğinde, Ay'ın Güneş'i tamamen kapatmasıyla oluşan Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta, Türkiye'den izlenecek mi ve etkileri neler?

Yılın ikinci Güneş Tutulması etkileri gündemde. Ekim ayında gerçekleşecek olan Güneş tutulması büyük bir görsel şölen sunacak. Göksel olayları yakından takip eden binlerce kişi tutulmanın tarihini, saatini, etkilerini merak ediyor. Peki; Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta, Türkiye'den izlenecek mi ve etkileri neler?

TAM GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Tam Güneş tutulması, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girdiğinde, Ay'ın Güneş'i tamamen kapatmasıyla oluşur.

Bu durumda, Güneş'in dış atmosferi olan korona görünür hale gelir ve gün karanlık bir hale gelir. Bu tür tutulmalar, gökyüzünde muhteşem bir manzara sunar.


HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

2 Ekim 2024 tarihinde güneş tutulması gerçekleşecek. Halkalı güneş tutulması olarak bilinen bu tutulma 7 dakika 25 saniye sürecek.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Bu tutulma Türkiye'den gözlemlenemeyecek. 2 Ekim tutulması Paskalya Adası ve Güney Amerika'da Şili ve Arjantin'in güney kısımlarından görülebilecek.


GÜNEŞ TUTULMASI ETKİLERİ NELER OLACAK?

2 Ekim 2024'te Terazi burcunun 11 derecesinde bir güneş tutulması gerçekleşecek.

Beklenmeyen bilgiler tutulma enerjisi altında sıklıkla gün yüzüne çıkar ve bu sırada bir şey hayatınızdan tamamen tutulabilir (veya hayatınıza girebilir). Bir tutulmanın enerjisi tutulmadan önceki haftalarda başlar ve en az bir ay, hatta daha uzun süre devam eder.

Güneş tutulması, Venüs tarafından yönetilen Terazi burcunda gerçekleşecek.


Venüs, aşk, güzellik, para ve değerlerin gezegenidir. Venüs, her şeyden önce aşka, evliliğe, ilişkilere ve her türden ortaklığa odaklanır. Bu tutulma Mars'la kare açı yaparak tartışmalar, kazalar, üzüntüler ve ayrılıklar olasılığı yaratabilir.

Bu dönemde negatif enerjileri, geçmiş ilişkileri ve eski travmaları serbest bırakın. Sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirin. Sosyal toplantılara ve etkinliklere katılın.

Tutulmalarla bağlantılı olaylar ansızın gerçekleşebilir ve gerçekleşen bazı olaylar üzerinde çok az kontrolünüz olabilir veya hiç olmayabilir.

Tutulmalar genellikle zaman algımızı hızlandırıyor gibi görünür. Hepsi olumsuz değildir, ancak hayatınızın belirli yönlerine ışık tutmayı amaçlayan ani olayları meyveye dönüştürebilir, böylece gerçeği öğrenebilir ve kendinize uygun şekillerde ilerleyebilirsiniz.


Tutulmalar size her zaman umduğunuz gibi olmayabilecek başka bir kişinin gerçeğini veya gerçek doğasını gösterebilir. Eğer durum buysa, daha sonra ilgilenmek üzere işleri halı altına süpürmek yerine öğrendiklerinizi kabul edin.

Duygularımız genellikle tutulma sırasında tetiklenir, bu yüzden tutku veya öfke anında pişman olacağınız şeyler yapmayın veya söylemeyin. Tutulma dönemlerinde sakin kalın çünkü birçok kişi bir tür kriz yaşıyor olabilir ve kendiniz veya başkaları için akıl sesi olmanız gerekebilir.