GÜNEŞ TUTULMASI NE VAKİT? Halkalı Güneş tutulması hangi gün, ayın kaçında?

Uzun müddettir merakla beklenen yılın ikinci Güneş Tutulması için az bir vakit kaldı. Dünyanın birçok yerinden görülebilecek olan yılın ikinci güneş tutulması ne vakit? Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş ortasına girmesi ve hasebiyle Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte bu soruların cevabı...

Yılın ikinci Güneş Tutulması için sayılı günler kaldı. Halkalı Güneş Tutulması'nın ne kadar süreceği varsayım edilmiyor. Tesirleri epey merak edilen güneş tutulmasının ne vakit yaşanacağı ve Türkiye'den görülüp görülemeyeceği konusunda internetten aramalar devam ediyor.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NE VAKİT GERÇEKLEŞECEK?

Önemli gök olayları takvimine nazaran tutulmalar yılda 4 sefer oluyor, ikisi ay tutulması, ikisi güneş tutulması olarak geçiyor. Birinci Güneş Tutulması 2023 yılında 20 Nisan'da gerçekleşmişti.

2023 takvimine nazaran ise Halkalı Güneş Tutulmasının ikincisi 14 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek.

2023 yılının ikinci Güneş Tutulması ise halkalı Güneş Tutulması olacak.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

ABD'de gözlemlendikten sonra tutulma, Meksika, Belize, Honduras, Panama ve Kolombiya'dan da izlenecek ve son olarak Brezilya'nın Atlantik kıyısındaki Natal kentinde sona erecek.

Halkalı Güneş Tutulması Türkiye'de görülmeyecek.