Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi: İşte dünyanın en büyük ellerine ve ayaklarına sahip genç

ABD'nin Michigan eyaletinde yaşayan Eric Kilburn, iki sıra dışı özelliği sayesinde Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi. 15 yaşındaki isim, büyük el ve ayaklara sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Erken yaşlardan itibaren fiziksel görüntüsü ile yaşıtlarından ayrışan Eric Kilburn, yapılan ölçümlerde yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırılmasına neden oldu. 

15 yaşındaki çocuk, sahip olduğu sıra dışı büyüklükteki eller ve ayakları nedeniyle görenlerin şaşkınlığa uğramasına neden oluyor. Yetkililer tarafından yapılan ölçümlerde, ayakları 34.3 santimetre çıkan (Türkiye'de yaklaşık 56-57 numara ayakkabıya denk düşüyor) Kilburn, bu özelliği nedeniyle yalnızca özel tasarım ayakkabılar giyebilmekte. 


Eric'in ayaklarının yanı sıra elleri de alışılagelmişin oldukça dışında. 23.2 santimetre ölçü ile yaşayan gençler arasında en büyük ellere sahip olan Eric, olağanüstü görüntüsünü ilk kez anaokulunda fark etti. 

YAŞI İLERLEDİKÇE ELLERİ VE AYAKLARI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Henüz ergenlik aşamasında olan Eric'in elleri ve ayaklarındaki büyüme de hızlanarak devam etmekte. Yaşıtları ile arasındaki farkı her geçen gün açan genç, beşinci sınıftan beri mağazadan ayakkabı alamadığını ve eldiven giyerek hayatını devam ettirdiğini söyledi. 


Yapımı 50 bin liradan fazla tutan özel ortotik ayakkabılar satın almaktan başka çaresi kalmayan Eric'in annesi Rebecca, oğlunun anormal özelliklerinin rekorlar kitabına girip girmeyeceğine yönelik büyük merak duydu. Eric'in Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi halinde şirketlerin ona özel ayakkabılar üretmek için anlaşma teklif edebileceğini düşünen anne Rebecca, oğlu adına yaptığı başvuruda ilginç sonuçlarla karşılaştı. 

DÜNYA DEVLERİ SPONSOR OLDU

Eric'in hikayesi internette ilgi görmeye başlayınca dünyanın önde gelen ayakkabı üreticileri, Eric ile anlaşmak için seferber oldu. Şirketler ona özel yapım ayakkabı ve botlar teklif etti. Dış görüntüsü nedeniyle kendisine farklı gözlerle bakılmasına alıştığını belirten Eric, oldukça yapılı görüntüsü nedeniyle yaşıtları tarafından zorbalığa uğramadığını belirtti. 


Kimse Eric ile kavgaya tutuşmaya cesaret edemezken, anormal görüntüsünün önemli dezavantajları bulunduğunu da belirten genç, 'ortalama büyüklükte el ve ayaklara sahip olmayı dilerdim' ifadelerini kullandı. Fazla kilolarına karşı spor yapmaya başladığını belirten Eric, basketbol ve futbol toplarının onun için özellikle kolay olduğunu söyleyerek, "Boyumla birleştiğinde, rekabetçi sporlarda her türlü şut için harika bir blokçuyum" dedi.