GREEN CARD MÜRACAAT EKRANI 2023 | Green Card başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvurabilir? Müracaat kaideleri ne? (DV-2025 Green Card)

ABD'de barınmak ve çalışmak gayesiyle taşıyan Green Card'da DV 2025 çekilişi için geri sayım başladı. Freetown Büyükelçiliği, çekiliş için müracaat tarihlerini bildirirken arama motorlarında en çok araştırılanlar ortasında yer alan 'Green Card başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvurabilir? Müracaat kaideleri ne' sorularının yanıtını sizler için derledik. İşte 2023 Green Card müracaat ekranı ve merak edilenler...

GREEN CARD MÜRACAAT EKRANI 2023 | Green Card müracaat tarihi muhakkak oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışmak ve yaşamak isteyen şahısların müracaatta bulunduğu Green Card için müracaat tarihlerinin açıklanmasının akabinde 'Green Card başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvurabilir? Müracaat kaideleri ne?' soruları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

2023 GREEN CARD MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ABD Ankara Büyükelçiliği resmi internet sitesinde yer alan bilgiye nazaran, müracaat yapmak isteyen şahıslar, DV Lottery'e fiyatsız olarak müracaatta bulunabilir. Müracaat sitesi İngilizce olduğu için tüm basamakların güzel anlaşılması ve yanlışsız cevaplanması gerekir. Ayrıyeten Green Card başvurusu yapan bireyler, bilgilerini yanılgısız bir biçimde girmelidir. DV Lottery'de yer alan bilgiye nazaran müracaatlar şöyle yapılmaktadır:

👉Başvurunuzu yapın. Uygun şahıslar, her yılın Ekim/Kasım aylarında belirtilen kayıt devrinde https://dvprogram.state.gov/ adresi üzerinden bir müracaat gönderebilir.

👉DV müracaatınızın durumunu denetim edin. Mayıs ayı başlarında, iştirakçiler DV müracaat durumlarını denetim edebilir ve https://dvprogram.state.gov/ESC/ adresindeki Müracaat Durumu Denetimi'ne tıklayarak seçilip seçilmediklerini görebilirler. İştirakçilerin Müracaat Durumu Denetimi aracılığıyla bilgilerine erişebilmeleri için onay numaraları olmalıdır. Bu web sitesi, Çeşitlilik Vizesi iştirakçilerinin seçildikleri konusunda bilgilendirildikleri, müracaatlarına nasıl devam edeceklerine dair talimatlara ulaştıkları ve göçmen vize mülakatı randevu tarihi ve saati hakkında bilgilendirildikleri TEK web sitesidir. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın DV müracaat sonuçlarınızı size bildirmeyeceği yahut onay numaranızı veremeyeceğini bilmenizi isteriz.

👉Vize mülakatı randevunuza dair bildirim alın. Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC), DV programına seçilenleri yapılacak süreçler hakkında e-posta yoluyla bilgilendirecektir.

2023 GREEN CARD MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

GREEN CARD KİMLER BAŞVURABİLİR? MÜRACAAT KURALLARI NEDİR?

GREEN CARD MÜRACAATINDA PASAPORT ZARURÎ MU?

2024 Green Card çekilişi müracaatlarında artık pasaport kaidesi aranmayacak. Başvurmak isteyen adaylar, pasaportlarını yenilemeden müracaatta bulunabilecek.

2023 GREEN CARD MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2023 GREEN CARD MÜRACAAT TARİHLERİ

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2025 Green Card çekilişi müracaatlarının 4 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da başlayacağını duyurdu. Son müracaat ise 7 Kasım 2023 Salı günü TSİ 20.00'ye kadar yapılabilecek.