GREEN CARD 2025 SONUÇ EKRANI AÇILDI! | Green Card (Yeşil Kart) müracaat sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir?

ABD'ye gitmek isteyen diğer ülke vatandaşlarına, bölge hükümeti tarafından verilen Green Card için müracaat sonuçları merakla bekleniyor. 4 Ekim - 7 Kasım tarihleri ortasında yapılan müracaatların akabinde Yeşil Kart sahibi olmak isteyen bireyler arama motorlarında 'Green Card müracaat sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? sorusunun cevabını araştırıyor. Ayrıntılar ve tüm merak edilenler haberimizde...

GREEN CARD SONUÇ 2024 | Green Card için müracaatta bulunan bireyler, sonuçlar için nefeslerini tuttu. 4 Ekim - 7 Kasım tarihleri ortasında yapılan müracaatların akabinde, ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından öteki ülke vatandaşlarına verilen ve ABD'de yaşama imkanı sunan Yeşil Kart için arama motorlarında 'Green Card müracaat sonuçları ne vakit, saat kaçta açıklanacak? - Green Card sonuçlarına nasıl bakılır?' sorgulamaları yapılıyor. İşte ayrıntılar...

GREEN CARD MÜRACAAT SONUÇLARI NE VAKİT, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından belirlenen takvime nazaran, Green Card müracaat sonuçları 4 Mayıs 2024 tarihinde ilan edildi.

GREEN CARD 2025 SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

GREEN CARD SONUÇLARINA NASIL BAKILIR?

Green Card sonuçları, teyit numarası (Confirmation Number) ile görüntülenebiliyor. Müracaat yapmış olan adaylar, https://dvprogram.state.gov/ESC/ adresindeki "Başvuru Durumu Kontrolü'ne" tıklayarak sonuca erişebilecek.

ADIM ADIM GREEN CARD MÜRACAAT SONUCU SORGULAMA

1. ADIM

https://dvprogram.state.gov/ESC/ adresindeki Check Status (durum kontrolü) butonuna tıklayın

2. ADIM

Continue (Devam) butonuna tıklayın

3. ADIM

Başvuruda bulunan şahsa ilişkin Onay Numarası, Soyad, ve Doğum Yılı bilgilerini sırayla girdikten sonra fotoğraftaki karakterleri kutucuğa yazın ve Submit (Gönder) butonuna tıklayın.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card olarak bilinen Yeşil Kart, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından yapılması zarurî Çeşitlilik Göçmenlik Programı olarak bilinir. Her yıl Amerika'ya az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim sistemiyle 55,000 göçmen vizesi alma fırsatı sağlamaktadır. Çekilişi kazanan bireylerin vize alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş şartlarını sağlamaları ve öteki gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Yapılan çekiliş rastgele bilgisayar tarafından seçilmektedir ve vizeler altı coğrafik bölge ortasında paylaştırılmaktadır.