Gözler Nwakaeme’de

Trabzonspor’a 2 yıl sonra geri dönen Anthony Nwakaeme’nin eski performansına kavuşması bekleniyor. Nijeryalı yıldız dönem başından beri hem sakatlık hem de form tutma süreçleri yaşadı.

Trabzonspor'a sezon başında geri dönen Anthony Nwakaeme, ikinci periyodunda sakatlıklarla boğuşurken eski manzarasından uzak kaldı. Bordo-mavili gruptaki birinci devrinde geçirdiği 4 dönemde ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni kazanan Nijeryalı oyuncu, 145 resmi maçta rakip fileleri 47 kere havalandırırken, ikinci periyodunda şimdi katkı sağlayamadı. Nwakaeme, bu dönem gol kaydedemezken iki kere de sakatlık yaşayarak alanlardan uzak kaldı. Tecrübeli oyuncu bu dönem 13 resmi müsabakaya çıkan bordomavili grupta 8 karşılaşmada 315 dakika mühlet aldı. Bordo-mavili futbolcu, hiçbir maçta 90 dakika vazife yapamazken 7. haftadaki Konyaspor gayreti, 84 dakikayla en uzun mühlet alanda kaldığı maç oldu.

İKİ SEFER SAKATLANDI

Anthony Nwakaeme, birinci olarak ligin birinci haftasında Sivasspor ile oynanan müsabakada sakatlandı. 35 yaşındaki futbolcunun sol alt adalesinde yaralanma tespit edildi ve St. Gallen ile UEFA Konferans Ligi'nde oynanan iki müsabakanın yanı sıra ligde yapılan Eyüpspor ve Beşiktaş maçlarında misyon alamadı. Daha sonra 19 Eylül'de Kayserispor maçıyla alanlara dönen yıldız oyuncu, Gaziantep ve Konyaspor karşılaşmalarının akabinde tekrar sakatlık yaşadı ve 5 Ekim'deki Hatayspor müsabakasında takıma alınmadı. Sakatlığı devam eden Nijeryalı oyuncunun 2-3 hafta daha alanlardan ve gruptan uzak kalacağı aktar

Avrupa ve lig gayretlerinin yaşandığı 13 maçlık kısımda ekibine gol katkısı sağlayamayan Anthony Nwakaeme'nin 2 yıllık hasreti sürüyor. Trabzonspor'da son golünü 22 Mayıs 2022'de ligin son haftasında Başakşehir deplasmanında, 875 gün evvel atan bordo-mavili futbolcu, yalnızca bu devirde bir asist yaptı. Nwakame, bu dönem Kayserispor maçında gol pası verdi.