Görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu: Minibüsteki makyajlı tacizci tutuklandı

Görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu: Minibüsteki makyajlı tacizci tutuklandı

T24 Haber Merkezi

Yalova’da bir kişi bindiği minibüsteki üniversiteli öğrencileri taciz etti. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine harekete geçen ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yalova Üniversitesi’nden dün akşam saatlerinde Çınarcık Yolu üzerindeki KYK yurduna gitmek için minibüse binen İ.D. (20) ile M.A. (21) isimli kız öğrenciler, yüzünde makyaj olan erkek yolcunun tacize uğradığını öne sürüp şüphelinin görüntülerini sosyal medyada yayınlayarak yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, isminin Yusuf Yılmaz olduğunu belirlediği şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin evinde ve bilgisayarında yapılan incelemede suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi.

"İnancım gereği gözlerime sürme çekiyorum"

İfadesinde, suçlamaları reddeden ve inancı gereği gözlerine sürme çektiğini söyleyen ve “Son 2-3 yıldır kendime böyle bir tarz yarattım. Satanist falan değilim” dediği öğrenilen Yılmaz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada şüphelinin ‘Cinsel saldırı’ suçundan tutuklandığı belirtilerek, “07.10.2024 tarihinde gelen ihbarlar üzerine gözaltına alınan Y.Y., Yalova Sulh Ceza Hakimliğince TCK 102. maddesi gereğince tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Yurt önünde toplanıp eylem yaptılar

Öte yandan çok sayıda öğrenci KYK yurdu önünde toplanarak yaşananlara tepki gösterdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, KYK yurduna gidip, şüphelinin yakalandığını söyleyerek, öğrencileri sakinleştirdi.

Yalova Valisi Hülya Kaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “07 Ekim 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ihbar kabul edilerek, üniversiteli kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edilen şahıs jandarmamız tarafından yakalanmış olup adli süreç başlatılmıştır” dedi. (DHA)

"Rumca bilmeseler de Yunanistan'a gönderildiler"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'