Giovanni van Bronckhorst’un Semih Kılıçsoy’u oynatmama sebebi belli oldu

T24 Spor Beşiktaş’ın Gaziantep FK ile oynadığı deplasman maçında Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un Semih Kılıçsoy’a süre tanımaması, eleştirilerin artmasına neden oldu. Van Bronckhorst’un genç forvetin antrenman performansını ...

T24 Spor

Beşiktaş’ın Gaziantep FK ile oynadığı deplasman maçında Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un Semih Kılıçsoy’a süre tanımaması, eleştirilerin artmasına neden oldu. Van Bronckhorst’un genç forvetin antrenman performansını yetersiz bulduğu ve taktiksel olarak tam anlamıyla hazır olmadığı görüşünde olduğu belirtildi.

Teknik adam, Semih’i üst üste 7. maçta yedek bırakırken, Gaziantep FK karşılaşmasında da sahaya sürmemesi taraftarların tepkisini çekti. 67. dakikada Ciro Immobile’yi oyundan alıp Mustafa Hekimoğlu’nu sahaya süren Van Bronckhorst, Semih’e forma vermemesi nedeniyle bir kez daha eleştirilerin odağında yer aldı.

Hollandalı teknik direktörün bu tutumu sadece taraftarları değil, Beşiktaş yönetimini de şaşırttı. Takımın son dakikada yediği golle 2 puan kaybetmesi, Van Bronckhorst’a yönelik tepkilerin daha da yoğunlaşmasına yol açtı. 

Milliyet'in haberine göre Van Bronckhorst, Semih’in antrenmanlardaki temposundan tatmin olmadı. Genç oyuncunun taktiksel çalışmalar ve çift kale maçlarda istenilen performansı sergileyemediği öne sürüldü.

Ancak Van Bronckhorst’un Semih hakkında olumsuz bir önyargısı bulunmadığı, aksine yeteneklerine güvendiği ve eksiklerini giderdikten sonra ona düzenli forma şansı vermeyi planladığı öğrenildi.

"Oynatmayarak hırslandırıyor"

Giovanni van Bronckhorst’un “gelişmesi gerekiyor” dediği Semih Kılıçsoy’a ilk 11’de forma vermemesinin önemli gerekçeleri bulunuyor. Siyah-beyazlı futbol takımına yakın bir isim, Semih’in tartışmalı durumunu Milliyet’e şu sözlerle değerlendirdi:

“Van Bronckhorst, Semih’i beğeniyor ve kazanmaya çalışıyor. Hatta oynatmayarak onu hırslandırıyor. Hocanın isteklerini tam olarak anladıktan sonra Semih’in iyi bir geri dönüş yapacağına inanıyorum. Zaten Van Bronckhorst milli takım arasından sonra Semih’e daha fazla süre vermeyi düşünüyor.”