Getir resmen satıldı! İşte yeni sahibi

Getir, Temmuz 2015 yılında Türk girişimci Nazım Salur tarafından kurulduğundan beri restoran yemek teslimatları ve market ürünleri için teslimat hizmeti alanında Türkiye'nin öde gelen markalarından birisi haline geldi. Yurt dışında da çeşitli yatırımlara imza atan marka, İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur FC'nin kol sponsoru olmuştu.

2024 yılı itibariyle 35 binden fazla çalışanı olan şirket, 2019'un ikinci yarısında siparişlerinde şaha kalkarak 1,5 milyon siparişe ulaşmıştı. Şirket, bu süreçte satışlardan 120 milyon dolar gelir elde etmişti.

Bigpara'nın haberine göre, Rekabet Kurumu, Getir'in tek kontrolünün dolaylı olarak devralınması işlemine izin verdi.

GETİR KİME SATILDI?

Getir, Rekabet Kurumu'nun onayı sonrası artık resmen Birleşik Arap Emirlik merkezli yatırım fonu Mubadala’na satıldı. Rekabet Kurumu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verildi" ifadeleri kullanıldı.

Kurul, Getir Perakende Lojistik AŞ'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Şirket tarafından haziran ayında yapılan açıklamada, şirketin yeniden yapılandırma sürecinde olduğu belirtilmişti. Yeni yapı kapsamında, Getir'in kurucularının azınlık hissesi market ve yemek teslimatı işinde devam edecek. Getir'in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin ise kontrolü Getir kurucularında kalmayı sürdürürken, çoğunluk hisseleri de Getir kurucularına geçecek.