Gazeteci Çek yazdı, Erdoğan’ın başdanışmanı paylaştı: “PKK konuşmak istiyorsa silahları verip teslim olmak zorunda”

Gazeteci Çek yazdı, Erdoğan'ın başdanışmanı paylaştı: "PKK konuşmak istiyorsa silahları verip teslim olmak zorunda"

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, gazeteci Mehmet Çek'in X hesabında PKK'ya ilişkin olarak yazdığı, "Konuşmak istiyorlarsa silahları verip teslim olmak zorundalar" mesajını kendi hesabında yeniden yayınladı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İç cepheyi sağlam tutmalıyız" sözleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li miletvekilleriyle tokalaşmasının ardından yaptığı "Yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemizde barışı sağlamak lazım" açıklaması, "Çözüm süreci yeniden mi başlıyor?" tartışmalarını gündeme getirmişti. Konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu'ndan dikkati çeken bir paylaşım geldi. Köroğlu, Gazeteci Mehmet Çek'in, "Bu terör çetesi bundan sonra ‘konuşmak’ dahi istiyorsa yapmak zorunda oldukları ilk ve tek şey silahları teslim etmek, teslim olmak olur" şeklindeki tweetini kendi X hesabından yayınladı. 

Erdoğan'ın Başdanışmanı Köroğlu'nun retweet'lediği mesaj şöyle:

"Her defasında bu ülkenin bir parçası olmak yerine Uluslararası karanlık güç odaklarının Türkiye’ye karşı yürüttüğü savaşta bir enstrüman olmayı tercih etmiş Kandildeki terör ağaları ve meclisteki taşeronlarına geçmişteki benzeri şansları verecek ‘başka’ türlü bir kapıyı açabilecek bir güç yok bu ülkede. Bu terör çetesi bundan sonra ‘konuşmak’ dahi istiyorsa yapmak zorunda oldukları ilk ve tek şey silahları teslim etmek, teslim olmak olur."


Ne olmuştu?

İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlattığı Gazze operasyonunun ardından Lübnan'a yönelik kara harekatına girişmesi, İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve bölgesel savaş söylemleri, siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Erdoğan: İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ekim’de TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada, İsrail - Hamas savaşı ve Lübnan’a sıçrayan saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırım bugünlerde Lübnan'a uzandı. Dün işgal güçleri Lübnan topraklarına karadan girdiğini duyurdu. İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye'dir. Bu niyetini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir" dedi.

"İç cephe" vurgusu

Erdoğan, aynı konuşmasında, "iç cephe" vurgusu yaparak, “Fitne girişimleri karşısında millet olarak, 85 milyon olarak 'iç cephemizi' sağlam tutmaya gayret ediyoruz. Bugün, İsrail saldırganlığı karşısında, içeride ve dışarıda çatışma alanlarının değil, uzlaşma alanlarının öne çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den DEM Parti ile tokalaşma

Erdoğan'ın açıklamalarına paralel olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yeni yasama yılı açılışında sürpriz bir hamlede bulundu ve DEM Parti sıralarına giderek, milletvekilleri ile selamlaştı. Bahçeli, DEM Parti'li vekillerin elini sıkmasıyla ilgili, "Yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemizde barışı sağlamak lazım" diyerek, "Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Uzattığım el gelin Türkiye partisi olun gelin teröre cephe alın gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin teklifidir. Biz gelişi güzel keyfe keder, can sıkıntısından anlık dürtülerle dümenden el uzatmayız. Biz durduk yere el vermeyiz. Öylesine yerimizden kalkıp da el sıkmaya teşebbüs etmeyiz. DEM’e düşen sorumluluk uzanan bu samimi elin kıymet hükmünü anlaması dahası Türkiye partisi olması yönünde bir eşik olarak algılayıp değerlendirmesidir" açıklamasında bulundu.

DEM Parti'den açıklama

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise Bahçeli'nin tokalaşma jestini ve açıklamalarını, "Bu konularda atılacak adımları biz de izleyeceğiz hep beraber. Buradaki normalleşme midir, iç barış mıdır; kavramı, ismi ne olursa olsun somut olması gereken şey Türkiye’deki bütün bu sorun zincirinin çözümüne dair sağlıklı bir politik programın ortaya çıkması gerekiyor" şeklinde değerlendirdi. 

Bahçeli'den DEM Parti'ye "Türkiye partisi olma" çağrısı: Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır

TIKLAYIN - Bahçeli’nin son çağrısının ardından DEM kulisleri: Şartlar olgunlaşırsa müzakereye hazırız

TIKLAYIN- Yeni "çözüm süreci" mi geliyor? | AKP'li isimlerden peş peşe açıklamalar

TIKLAYIN – Murat Sabuncu’nun yazısı: ‘Devlet desteğinde-bilgisinde’ çözüm mü, Hakan Fidan yine devrede mi, hemen önemsizleştirilmeli mi?

Candan Yıldız'ın röportajı | DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık: Bahçeli'nin ‘Ülkemizde barışı sağlamak lazım’ sözlerini önemsiyoruz, Bahçeli ile tokalaşmamızı eleştiren troller umurumuzda değil