Galibiyet oranı yüzde 23

Trabzonspor, Süper Lig ve Avrupa maçları oynadığı dönemin birinci kısmını zahmetli geçirdi.

Bordo mavililer, Süper Lig ve Avrupa kupalarında çıktığı toplam 13 müsabakanın yalnızca 3'ünü kazanarak yüzde 23'lük galibiyet oranında kaldı. Karadeniz devi, 8 maçtan beraberlikle ayrılırken 2 karşılaşmayı da kaybetti. Avrupa'ya erken veda eden Fırtına, ligde de 8. hafta sonunda oynadığı 7 müsabakada 6 beraberlik, 1 galibiyet ile 9 puan toplayarak 10. sırada yer aldı.

AVRUPA'YA ERKEN VEDA

Geçen sezonu 3. sırada bitirerek Avrupa Ligi 2. eleme tipinden itibaren Avrupa imtihanını vermeye başlayan Trabzonspor, Slovakya'nın Ruzomberok ekibi karşısında deplasmanda 2-0, kendi meskeninde de 1-0 galip geldi. Bordo-mavililer, 3. eleme çeşidinde Avusturya'nın Rapid Wien temsilcisine alanında 1-0, deplasmanda 2-0'lık hezimet ile elendi. Daha sonra Konferans Ligi'nde yoluna devam eden Karadeniz devi, play-off çeşidinde İsviçre'nin St. Gallen kadrosu ile deplasmanda 0-0, alanında 1-1 berabere kaldı. Penaltı atışlarında İsviçre temsilcisine elendi.

SADECE YEDİ GOL ATABİLDİ

Karadeniz devi, 1 galibiyet ve 6 beraberlik elde ettiği 7 maçta rakip filelere 7 gol gönderirken kalesinde ise 6 gol gördü. Trabzonspor'da kaydedilen 7 golün 2'si başla (Okay Yokuşlu Beşiktaş'a, Banza Hatayspor'a); 5'i ayakla (Umut Bozok, Banza 2, Vişça, Denswil) atıldı. Bordomavililer, geride kalan haftalarda 1 penaltı kazanırken Konyaspor karşısında bu penaltıyı Banza gole çevirmişti.

ACİL AKSİYON PLANI

Trabzonspor, Papara Park'ta 5 puan topladı. Taraftarın dayanağına karşın konutta kaybedilen puanlar teknik heyeti harekete geçirmiş durumda. Bilhassa kapanan rakipler karşısında yaratıcı tahliller üretmekte zorlanan bordo-mavililerde Şenol Güneş acil tedbirler almayı planlıyor.

3 HOCA VAZİFE YAPTI

Bordo mavililer, teknik yönetici Abdullah Avcı idaresinde Avrupa maçlarına ve Muhteşem Lig'in birinci haftasındaki Sivasspor maçına çıkarken, bu müsabakalarda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Ligin ikinci haftasında Eyüpspor karşısına İhsan Derelioğlu ile çıkan ve rakibiyle berabere kalan Fırtına, akabinde kadronun başına geçen Şenol Güneş idaresinde ise 4 beraberlik, 1 galibiyet aldı.