Galatasaray’ın Okan Buruk’la yükselişi: Derbilerde rakip tanımıyor!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kadıköy'deki son derbi zaferiyle Süper Lig’e damga vurmaya devam ediyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’e damgasını vurmayı sürdürüyor.

Elazığspor ile başlayan, Gaziantepspor, Sivasspor ve Akhisarspor ile devam eden parlak kariyeri Başakşehir’e kazandırdığı tarihi şampiyonluk ile zirve yapan deneyimli hoca; Galatasaray efsanesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Kadıköy’deki son derbi zaferi de Buruk’un başarı hanesine yazıldı. Aslan’ın hocası, dünya futbolunun en önemli isimlerinden Jose Mourinho’yu da mat etmeyi başardı. İstatistikler, Buruk’un başarısını yansıtıyor. Kadıköy’deki dört lig derbisinde ezeli rakibine yenilmeyip üç kez kazanan Aslan, toplam dokuz gol atıp bir gol yedi.

Buruk yönetimindeki Galatasaray son üç sezonda ezeli rakipleriyle oynadığı dokuz lig derbisinden altı galibiyet çıkardı. Fenerbahçe ve Beşiktaş bu maçlarda Cimbom’u birer kez yenebildi. Buruk’lu Galatasaray, Fenerbahçe’ye karşı, iki kulvarda biri hükmen dört galibiyet, bir mağlubiyet ve bir beraberlik aldı.

İki Süper Kupa maçı da eklendiğinde da Buruk; toplamda biri hükmen yedi galibiyet, bir beraberlik, üç yenilgi elde ederek ezeli rakiplere üstünlük sağladı.