Galatasaray’dan Tangocu eldivene kanca! Agustin Rossi takibe alındı

Aslan'da Muslera sonrası devir için yeni bir aday daha öne çıktı. Galatasaray, 1 numara atılımı için işini şimdiden sıkı tutuyor. Sarı-kırmızılı kulüp, Flamengo'nun kalesini koruyan Agustin Rossi ismini gündemine alıyor, Arjantinli eldiven listeye dahil ediliyor. İşte ayrıntılar... | GALATASARAY HABERLERİ

Tam 14 dönemlik Fernando Muslera periyodunun akabinde Galatasaray'da yeni bir kaleci arayışı başlıyor. Ülkesi Uruguay'a dönmeyi düşünen Muslera'nın boşluğunu doldurmak isteyen Aslan, deneyimli ve kaliteli isimlere yöneliyor. Alex Meret ve Walter Benitez üzere isimleri listesine dahil eden Cimbom, artık de gözünü Flamengo'da oynayan Arjantinli kaleci Agustin Rossi'ye çevirdi, alternatifleri netleştirdi. Temmuz 2023'ten bu yana Brezilya Serie A'da Flamengo forması giyen ve 63 resmi maçta yer alan 29 yaşındaki kaleci Rossi'nin kulübüyle kontratı 2027'de sona eriyor. Lakin mesleği boyunca hiç Avrupa'da bir grupta oynayan tecrübeli eldivenin Galatasaray'dan teklif gelmesi durumunda 'evet' demeye yakın duruyor. Brezilya basınında da Aslan'ın Agustin Rossi için takipte olduğu söz edildi.

BOCA JUNİORS'TA PARLADI

Agustin Rossi, Arjantin'de Boca Juniors formasıyla başarılı bir devir geçirdi. 2017-2023 yılları ortası Boca Juniors'ta 151 maça çıkan Rossi, 3 Arjantin şampiyonluğu, 2 Arjantin Lig Kupası ve 1 Arjantin Kupası kazandı. Başarılı file bekçisi bilhassa 2022 yılında gösterdiği performansla beğeni topladı.

AL NASSR'DA KISA DÖNEM

Kariyerini daima Güney Amerika'da geçiren Agustin Rossi yalnızca kısa mühlet Suudi Arabistan'da Al Nassr'da oynadı. Ocak-Haziran 2023 ortası kiralık olarak gittiği Al Nassr'da 8 maçta kaleyi koruyan Arjantinli kaleci, 1 Temmuz 2023'te de Brezilya'nın Flamengo ekibine geçti.

7 MİLYON EURO

Sarı-kırmızılıların kaleci alternatifleri ortasında yer alan Agustin Rossi'nin piyasa bedeli 7 milyon euro olarak gözüküyor. Rossi'ye yalnızca 2017'de Boca Juniors tarafından bonservis ödendi ve Estudiantes'e 1.3 milyon euro verildi. Rossi ayrıyeten Al Nassr'da 1.2 milyon euro kiralama bedeliyle gitmişti.