Galatasaray’da yanılgılar silsilesi! İşte puan kaybının sebepleri

3-3'lük Kasımpaşa beraberliği bu türlü geldi. Başlangıç planı tutan Okan Buruk, değişikliklerde sınıfta kaldı. Yorgunluk sebebiyle yedeğe aldığı oyuncuları alana sürünce kayıp kaçınılmaz oldu.

Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısında 3-0 öne geçtiği maçtan 3-3'lük beraberlikle ayrılması şok tesiri yarattı. Sarı-kırmızılı grubun kaybında teknik heyetin yanılgıları kıymetli rol oynadı. Davinson, Torreira, Kaan, Barış ve Mertens'i dinlendiren Okan Buruk, çabaya 4-4-2 tertibinde çıktı. Başlangıç planı tutan deneyimli hocanın, Osimhen'in sakatlığı sonrası yaptığı ataklar ise tenkitlere neden oldu.

ISINDILAR FAKAT...

Buruk, ikinci yarının başında Batshuayi yerine yorgunluk sebebiyle dinlendirdiği Mertens ve Barış'ı alana sürdü. Yorgunluğu gözüken iki oyuncu da bekleneni veremedi. Buruk daha sonra ise Jakobs'a takviye olması için Jelert'i sol kanada çekti. Bu tercih de sonuç vermedi. Davinson ve Torreira'nın ikinci yarı boyunca kenarda ısındığı çabada, en etkisiz isimler Nelsson ve Kerem Demirbay 90 dakika alanda kalınca şok bir kayıp geldi.

41 YIL SONRA İLK

Galatasaray, 41 yıl sonra birinci defa üç farklı öne geçtiği bir maçta puan kaybetti. Sarı-kırmızılılar, en son 1983 yılında Fenerbahçe'ye karşı oynadığı gayrette 4-1 öne geçmiş, lakin o maç da 4-4'lük beraberlikle sonuçlanmıştı.