Galatasaray’da Icardi’den dikkat çeken istatistik! Osimhen’e meydan okudu


Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Milli ara sonrası ligde zorlu deplasmana çıkan Sarı Kırmızılılar'da hedef ligde fire vermeden yoluna galibiyetle devam etmek. Ligin geride kalan bölümünde 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak topladığı 22 puanla liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızlı takım, Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda Akdeniz temsilcisine konuk oldu.


ICARDI 11'DE BAŞLADI

Galatasaray, karşılaşmaya Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Roland Sallai, Dries Mertens, Yunus Akgün ve Mauro Icardi ile başladı.


BARIŞ ALPER YERİNE SALLAI

Teknik direktör Buruk, Corendon Alanyaspor ile ligde son oynadıkları maçta ilk 11'de forma verdiği Barış Alper Yılmaz'ın yerine Antalyaspor karşısında Sallai'ye şans verdi.


OSİMHEN YEDEKLERDE

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Victor Nelsson, Michy Batshuayi, Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz, Efe Akman, Metehan Baltacı yer aldı.


ICARDI SAHNEDE

Maçta dakikalar 10'u gösterdiğinde Galatasaray'ın sağ kanattan Mertens ile kullandığı köşe vuruşunda Icardi 6 pasın sağ tarafından yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.


DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİK

Antalyaspor ağlarına kafa golü atan Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi, dikkat çeken bir istatistiğe imza attı. Sarı kırmızılı takımın Arjantinli yıldızı, 2022/23'ten bu yana 12 kez rakip filelere kafa golü attı. Bu golle birlikte Icardi, Süper Lig'deki ilk maçına çıktığı 2022/23'ten bu yana en fazla kafa golü atan oyuncu oldu.


OSİMHEN'E MEYDAN OKUDU

Galatasaray'ın bu yaz en flaş transferi olan Osimhen'in Napoli'de en dikkat çeken özelliklerinden biri de kafa golleriydi. Geldiği günden bu yana Icardi mi, Osimhen mi? sorularının sorulmasına neden olan Nijeryalı golcünün rekabeti de bu istatistikler sonrası dikkat çeken başka bir detay oldu.