Galatasaray’da hedef Avrupa’da final

Galatasaray'ın başantrenörü Yakup Sekizkök, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özellikle kısa oyuncuların top kayıplarının rakiplerin seri yakalamasına neden olduğunu vurgulayan Sekizkök, Promitheas'ın sert savunmasının kendilerini zorladığını ifade etti.

"YİNE DE KAZANDIK"

Sekizkök, "Birden fazla kez maçı kapatma fırsatını yakaladık ama basit top kayıpları yaptık. Jordan Walker'ın son çeyrekteki performansı, takımının 15 sayılık farkı kapatıp öne geçmesini sağladı. Buna izin veremeyiz, bu tür sorunları önceki maçlarımızda da yaşadık. Yine de bugün kazanmanın bir yolunu bulduk, bu yüzden sonuçtan memnunuz" dedi.

20 - 25 DAKİKA VURGUSU

Takımın Final Four hedefi olduğunu belirten Sekizkök, bu düşünceyi oyuncularına da aşılamaya çalıştığını söyledi. Grup liderliğini hedeflediklerini ve Nymburk'u deplasmanda yenerek bu hedefe adım adım ilerlemek istediklerini belirtti.

Sekizkök, takım kimyasının, basit hatalardan kaçınmanın ve ribaundların önemine dikkat çekti. Maçın en az 30-35 dakikasında istikrarlı oynamaları gerektiğini vurgulayan Sekizkök, şu an sadece 20-25 dakika istedikleri oyunu sahaya yansıtabildiklerini ve bu süreyi artırmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca takımın sağlıklı kalmasının önemine de değindi.