Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk Elfsborg maçı öncesi konuşuyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg ile karşı karşıya gelecek temsilcimiz Galatasaray'da Okan Buruk açıklamalarda bulunuyor. İşte Buruk'un kelamları... GS SPOR HABERLERİ

Elfsborg ile UEFA Avrupa Ligi'nde karşı karşıya gelecek temsilcimiz Galatasaray'da teknik yönetici Okan Buruk açıklamalarda bulunuyor.

İŞTE BURUK'UN SÖZLERİ:

"MORALİMİZ YERİNDE"

"İlk 8'e girmek ve son 16'ya kalmak için motivasyonumuz yüksek. Moralimiz yerinde. Ligde oynadığımız oyun, içerideki hava dostluk hepsi bizim için bir sonraki maça daha güçlü taşıyor. Ne kadar çok maç oynarsak oynayalım moral en âlâ halde bizi hazırlıyor."

"GEÇİŞ HAMLESİNİ TESİRLİ OYNAYAN BİR TAKIM"

Rakibimizi de biliyoruz, tahlilini de yaptık. Bugün oyuncularımıza da gösterdik. Geçiş atağını tesirli oynayan bir ekip. Burada da dikkat etmemiz gereken yerler olacak. Topun sahibi olacağız, sakin olmamız ve hareketli olmamız bize çok fazla durum getirecek. Oyuncularıma, ekibime, taraftarlarıma güveniyorum. Kendi sahamızdayız. Galatasaray'ın genlerinde olan Avrupa'daki muvaffakiyetini alana yansıtmaya çalışacağız."

SOL BEKTE KİM OLACAK?

"Bugün karar vereceğiz. Yarın maçta görürsünüz. Takım seçimlerimizi idmanda deneyeceğiz. Yarın maçtan evvel dizilişi göreceksiniz. Oyuncu tercihleriyle ilgili hiçbir şey söylemedik bu vakte kadar."

"LİGDE HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE"

Kendi alanımızdaki bir Avrupa maçı. Favoriyiz. Tam takıma yakınız. Çok yeterli bir takımla maça çıkma potansiyelimiz var. Bunların hepsi bir motivasyon. Dönem başında kimi şanssızlıklar yaşadık. Bazen yaşayabiliyoruz. Ben ve oyuncularım hazırız, motiveyiz. Son ligdeki maçı kazandığımız için ligde her şey bizim lehimize. Avrupa'da da çıkıp oynayacağız. Karşınızda bir rakip var, onların da planları var. Geçiş ataklarını tesirli yapan bir kadro. Biz kalitemizi, konsantrasyonumuz ile birleştireceğiz. En büyük avantaj kendi alanımızda oynayacağız. Stadyuma girerken bile o havayı yaşıyoruz. Benim dönemimde oynadığımız iç saha maçlarında yalnızca bir iki tane motive olamadığımız maç vardır. Yarın bu motivasyonu en güçlü formda ortaya çıkaracağız.

"BU OYUN DIŞINDA BİR ŞEY OYNAMIYORUZ"

Geçmişe değil geleceğe bakacağız. Yarın Elfsborg'u yenmeye çalışacağız. Rakipler değişiyor, takımlar değişiyor. Bizim bir oyunumuz var, bu oyun dışında bir şey oynamıyoruz. Bu oyunu da yarın en tesirli halde alana yansıtmaya çalışacağız.

"YEDEK BİRİNCİ 11 OYUNCUSU DİYE BİR ŞEY YOK!"

Bizde yedek birinci 11 oyuncusu diye bir şey yok. Daha âlâ olan, formda olan, galibiyete taşıyacak olanlar alanda olacak. Bazen maçlara başladığımız 11 var, değiştirdiklerimiz var. Kulübede çok değerli oyuncular var, sokamıyorsunuz oyuna. Gençleri oyuna dahil edemiyoruz. Bizim için pahalı oyuncular. Forma talihi gelince oynayacaklar. Maç maç değişiyor. Asıl amaç Galatasaray'ı şampiyonluğa ve Avrupa'da büyük başarılara taşımak. Bütün oyuncuları hazır tutacağız. Bazen doğal rotasyonlar oluyor; sakatlıklar, cezalar. Geçen ay 7 maç oynadık. 5. maçta değişiklik yapıp daha az oynayanları oynatacağız. Bu ayki programımız daha rahat. Aralıklarda dinlenebileceğiz. Yeniden değişiklikler yapacağız lakin birinci başta en kıymetli şey kazanmamız gerek.

GÜNAY GÜVENÇ: BENİM FARKLI MİSYONLARIM VAR

Benim ekipte misyonlarım var. Oynasam da oynamasam da... Hoca her yere yetişemeyebilir. Gruptaki beraberlik, arkadaşlık konusunda oyuncuların misyonu başlıyor. Kendimi bu alanda değerli figür olarak görüyorum. Geçmiş kulüplerimde de bunu yaptım. Benim vazifelerimden biri yeni gelen oyuncularına kulübün tarihini anlatmak... Hocam vazife verirse elimden geleni de yaparım. Bu karakterimde vardır. Benim misyonum oynayıp para kazanmak değil yalnızca, farklı misyonlarım da var. Gençlere yardımcı olmak, gruptaki arkadaşlığı en yüksek düzeye çıkarmak. Yedek kalıp dinlenecek biri değilim. Yüzde yüzümle çalışıyorum. Ben her ne manada olursa olsun gruba yardımcı olmalıyım.