‘Galatasaray, Kerem’i nasıl sattı, aklım almıyor’ Harry Potter örümcek ağlarını aldı, Portekizliler coştu


Uluslar Ligi'nde mücadele eden A Milli Futbol Takımımız 1-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı.


Ay-yıldızlara galibiyeti getiren golleri; 62. dakikada İrfan Can, 67. dakikada Hakan Çalhanoğlu penaltıdan, 88. dakikada Arda Güler ve 90+5. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Mücadelenin 54. dakikasında Hakan Çalhanoğlu bir penaltıdan da yararlanamadı.


Karşılaşmaya Kerem Aktürkoğlu damga vurdu. 88. dakikada Arda Güler'in golünde büyük bir pay sahibi olan yıldız oyuncu, 90+5. dakikada da harika bir vuruşla topu filelere gönderdi. 25 yaşındaki oyuncu Portekiz'de manşetleri süsledi:


ZERO ZERO: KUZEY AVRUPA'DA DUYGUSAL BİR MAÇ

"Kuzey Avrupa'da duygusal bir maç. Türkiye, normal sürenin bitimine on dakikadan az bir süre kala berabere biten maçta İzlanda'yı 2-4 yendi. Benfica'nın kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu bir ribaunddan yararlandı ve ceza sahası dışından Valdimarsson'un ağlarına harika bir şut göndererek sonucu 2-4'e getirdi ve Türklere bir üç puan daha kazandırdı."


A BOLA: GECENİN EN GÜZEL ANI

"Türkiye tepki gösterdi ve Kerem Aktürkoğlu'na akıntıya karşı kürek çektirdi. Orkun Kökçü daha ihtiyatlı bir ilk yarı geçirdi. Buna rağmen Vincenzo Montella yönetimindeki Türkler net fırsatlar yaratamadı ve İzlanda devre arasına önde girdi. Gecenin en güzel anı Kerem Aktürkoğlu'nun ayaklarından geldi . Benfica'nın golcüsü 90+5'te harika bir gol atarak maçın skorunu belirledi."


RECORD: "KEREM GÖSTERİ YAPTI"

Portekiz'in yüksek tirajlı gazetelerinden Record ise Kerem Aktürkoğlu'nu maçın kahramanı ilan ederken, "Benfica'da gösterdiği muhteşem performansını A Milli Takım'a taşıdı. Aktürkoğlu, 1 gol ve 1 asistle 4-2'lik galibiyetin baş kahramanı oldu." ifadeleri kullanıldı.


GLORIOSO 1904: KAHRAMANLIK ŞAPKASINI TAKTI

"Sadece Benfica değil! Aktürkoğlu yine kahraman şapkasını taktı ve Uluslar Ligi'nde Türkiye'yi kurtardı. Aktürkoğlu ve Kökçü'nün Türkiye'si 14 Ekim Pazartesi günü Uluslar Ligi B4 grubunun dördüncü turunda İzlanda ile karşılaşmak üzere sahaya çıktı. Benfica'lı kanat oyuncusunun yardımlarıyla Türkler rakiplerini 4-2 mağlup etti."


'AKLIM ALMIYOR'

Kerem'in performansı sosyal medyayı da salladı. Arda Güler'e yaptığı asist ve ardından attığı gol Portekizli taraftarları da çılgına çevirdi. Bir Portekiz taraftarı, "Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nu nasıl 12 milyon Euro'ya sattı aklım almıyor" paylaşımında bulundu.


Bir başka Portekizli futbolsever ise, Kerem Aktürkoğlu'nun fotoğrafını paylaşarak; 'Makine, makine, makine...' yorumu yaptı.