GALATASARAY HABERLERİ – Okan Buruk’tan derbi öncesi uyarı! Beşiktaş Lyon maçında…

Trendyol Muhteşem Lig'in 10. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş Rams Park'ta kozlarını paylaşacak. Ligde nağmalup yoluna devam eden ezeli rakipler şampiyonluk yolunda kritik bir virajı kayıpsız dönmek istiyor. Sarı kırmızılıların teknik yöneticisi Okan Buruk kuvvetli maç öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Buruk, Beşiktaş'ın Lyon galibiyetine örnek verdi. İşte ayrıntılar... | GALATASARAY HABERLERİ


Trendyol Muhteşem Lig'in 10. haftası dev bir derbiye sahne olacak. Ligde yenilgisi bulunmayan Galatasaray ve Beşiktaş Rams Park'ta karşı karşı gelecek.


Derbi öncesi Süper Lig'de 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlikle 25 puan toplayan Galatasaray, 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlikle 20 puan alan Beşiktaş'ı konuk edecek.


Galatasaray ile Beşiktaş, tarihlerinde 357. kere karşı karşıya gelecek. 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0'lık galibiyetiyle başlayan rekabette, 356 maçın 127'sini sarı-kırmızılılar, 115'ini siyah-beyazlılar kazandı. 114 müsabaka beraberlikle bitti. Ezeli rekabette Galatasaray'ın 496 golüne, Beşiktaş 469 golle karşılık verdi.


CİMBOM'UN ÜSTÜNLÜĞÜ DİKKAT ÇEKİYOR
Galatasaray, 2011'de açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta rakibine kurduğu üstünlükle dikkati çekiyor. Seyrantepe'de Beşiktaş'ı 14 defa ağırlayan sarı- kırmızılılar, 10 galibiyet, ikişer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, kelam konusu maçlarda attığı 23 gole karşılık, kalesindeki 10 gole mahzur olamadı.


Dev derbi öncesi Galatasaray'ın teknik yöneticisi Okan Buruk dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


Milliyet'te yer alan habere nazaran; Okan Buruk, "Kazanırsanız ligin şekilleneceği hatta şimdiden şampiyonun muhakkak olacağı söyleniyor. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?" sorusuna, "Lig neden bitsin? Daha ligin başındayız. Bu usul yapılan yorumlara katılmam mümkün değil. Uzun bir maratondayız ve her maçı ciddiye alarak oynuyoruz. Avrupa ve ligde maç maç gidiyoruz" sözlerini kullandı.


Taraftarı önünde liderliğini perçinlemek isteyen sarı kırmızılılarda Okan Buruk, oyuncularına derbi öncesi ikazlarda bulundu.


Rehavete kapılmamaları gerektiğini söyleyen Okan Buruk, "Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki Lyon maçı futbolda her sonucun mümkün olabileceğini gösterdi. Tüm otoriteler Lyon'a talih verirken maçı Beşiktaş kazandı. Düzgün bir gruba karşı oynayacağımızı bilmemiz ve ona nazaran hareket etmemiz lazım" açıklamasını yaptı.