GALATASARAY HABERLERİ | Kerem Demirbay’dan flaş ulusal grup açıklaması!

Galatasaray'ın sevilen oyuncusu Kerem Demirbay, UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'a karşı oynanacak müsabaka öncesinde UEFA TV'ye açıklamalarda bulundu. Demirbay'ın Türkiye Ulusal Futbol Kadrosu ile ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)


Galatasaray'da forma giyen Almanya doğumlu orta saha oyuncusu Kerem Demirbay, Elfsborg maçı öncesi UEFA TV'ye açıklamalarda bulundu. Demirbay'ın Türkiye Ulusal Futbol Grubu ile ilgili söyledikleri dikkat çekti. İşte o sözler...


"BEN TÜRK OLARAK BÜYÜDÜM"

Galatasaray'ı küçüklüğümden beri biliyorum. Avrupa şampiyonu olduklarında 6 - 7 yaşımdaydım. Abimler beni kaç sefer sokağa çıkardı. Coşmamızı sağlardı Galatasaray. Futbolu Almanya'da öğrendim, orada doğdum büyüdüm. Ben Türk olarak büyüdüm. Dedemin, ellerinden öperim, kucağında büyüdüm. Konut Türk'tü yani, mahallemize Küçük İstanbul denirdi. Komşular falan daima Türk'tü. İçim dışım Türk.


"HAYALİMDE TÜRKİYE VARDI"

Hayalimde küçüklüğümden beri Türkiye'de oynamak vardı. İlla burada oynayayım. Geniş bir aile de kurmak istiyordum, baba olayım. Şükür oldu her şey. Avrupa'da en büyük ekip Galatasaray. Türk kadrosu olarak, en başarılı ekip Galatasaray. Bu ister istemez olağan ki dokunuyor insanlara, buraya girdiğinde hissiyatını alıyorsun. Bizim farkımız biz büyük bir aileyiz. Aile her vakit kazanır. Birlikte kazanırsan her vakit kazanırsın. Hayatın gerçeklerinden biri bu.


"MİLLİ EKİP İÇİN OYNAMAYI DENEDİM LAKİN..."

Öncelikle Türkiye Ulusal Ekibi için oynamayı denedim. Her şeyi yaptım, nasip değildi. Benim Türkiye'ye, ülkemize bir borcum var. Ben bunu geri ödemek istiyorum. Avrupa'dan kupa alarak, şampiyon olarak ödeyebilirim. Milletimize, Türkiye'ye yakışanı kupadır.


31 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, Galatasaray'a 2023 yılının Ağustos ayında Bayer Leverkusen'den 3.7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Kerem Demirbay, sarı kırmızılı forma ile çıktığı 54 müsabakada 7 gol ve 9 asist kaydetti.