GALATASARAY HABERİ: Mertens’in yaptığı hareket kırmızı kart mıydı? Eski hakemler yorumladı!

Galatasaray, Üstün Lig'in 8. haftasında konutunda Alanyaspor'u 1-0 ile geçti. Çaba sonrası en çok konuşulan bahislerden biri de Dries Mertens'in, maçın 9. dakikasında rakibine yaptığı hareketti. Eski hakemler, Mertens'in durumunu yorumlarken, kırmızı kart olup olmadığına ait açıklamalarda bulundu. İşte o kelamlar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)


Trendyol Harika Lig'in 8'inci haftasında Galatasaray ile Alanyaspor karşı karşıya geldi.


Müsabakada Mehmet Türkmen düdük çaldı. Mehmet Türkmen'in yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Samet Çavuş üstlendi. VAR'da Yaşar Kemal Uğurlu, AVAR'da ise Ogün Kamacı vazife aldı.


Galatasaray ile Alanyaspor ortasındaki maçın tartışmalı kararlarını eski hakemler kıymetlendirdi.


Yayıncı kuruluş beIN Sports'un hakem programında Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran çarpıcı sözler kullandı.


Özellikle Dries Mertens'in, Alanyaspor forması giyen Augusto'ta yaptığı hareket büyük tartışma konusu olmuştu.


İşte 3 eski hakemin bu konum hakkındaki yorumları...


Bahattin Duran: "Mertens'in yaptığı hareket şiddetli bir hareket ve bunun karşılığı da kırmızı kart"


"Mertens dirseğini silah olarak kullandı. Sağ dirseğini kaldırdı ve oyuncunun çenesinin yanına vurdu. Burada çok net bir delil var. VAR müdahalesi de olmalıydı"


Bülent Yıldırım: "Dirsek ve yüz bölgesine yapılan müdahalelerde belirli bir şiddetin altında olmadığı sürece şiddetli harekete girer ve kırmızı kart gerektirir"


"Sağ dirseğini omuz düzeyin üzerine çıkarıp rakibinin çenesine vuruyor. Bunun karşılığı kırmızı kart olmalıydı. VAR da müdahale etmeliydi"


Deniz Çoban: "Mertens'in yaptığı hareketin şiddetli hareket olduğu net. Top için çaba yok. Top gittikten sonra sen bu hareketi yapıyorsun"


"Kuraldaki şiddetli hareketle ilgili bir kısımda şu söz var: "Top için çaba edilmeyen durumlarda. Rakip oyuncunun yahut öteki rastgele bir kişinin başına yahut yüzüne eliyle yahut koluyla bilerek vuran bir oyuncu çok hafif yahut göz gerisi edilebilir olmadığı sürece şiddetli hareketten hatalıdır ve kırmızı kartla cezalandırılır." Herhalde tam olarak bu konumu tanım ediyor. Net bir kırmızı kart var"