Galatasaray Çağdaş Faktoring Bayan Basketbol Kadrosu’nda Ekrem Mutlu dönemi!

Galatasaray Çağdaş Faktoring Bayan Basketbol Grubu'nun yeni başantrenörü Ekrem Mutlu oldu. İşte ayrıntılar...

Galatasaray Bayan Basketbol Kadrosu'nda sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Sarı-kırmızılılar son olarak grubun yeni başantrenörünün Ekrem Mutlu olduğunu duyurdu.

İŞTE GALATASARAY'DAN YAPILAN AÇIKLAMA:

Galatasaray Çağdaş Faktoring Bayan Basketbol Kadromuzun başantrenörlük vazifesine Ekrem Şad getirildi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta Lider Dursun Aydın Özbek'in iştirakiyle gerçekleşen merasimle 2024/25 ve 2025/26 dönemlerini kapsayan resmi mukaveleyi imzalayan kulübümüzün efsane başantrenörü Ekrem Mutlu'ya tekrar konutuna beğenilen geldin diyor, başarılarla dolu yıllar diliyoruz.

İmza merasiminin akabinde Başantrenörümüz Ekrem Mutlu ve Lider Dursun Aydın Özbek açıklamalarda bulundu.

Ekrem Şad, "Birincisi çok memnunum, konuta geri döndüm. Öncelikle liderimize, idare konseyine bilhassa Sayın Mehmet Cibara'ya, benim buraya dönmeme vesile oldukları için, konutuma dönmeme vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum. Her şey belirli, gayelerimiz muhakkak, Galatasaray kültürünün gerektirdikleri belirli. Ne yapacağımızı biliyoruz, beklentileri biliyorum. Şu andan itibaren yapılacak tek şey başımı öne eğip çalışmak, yeni döneme en uygun formda hazırlanmak. Ondan sonra kulübümüzü taraftarımızın istediği, kulübü en uygun biçimde temsil edecek grubu hazırlamak. Bunun için daima bir arada elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

Başkan Dursun Aydın Özbek ise, "Memnuniyetimi tabir etmek istiyorum. Ekrem hocayla daha evvelki başkanlığım devrinde de çok hoş çalışmalar yaptık. O gün itibariyle yollarımız ayrıldı ancak bu yuvanın sıcaklığı tekrar Ekrem Hocayı buraya çağırdı. Galatasaray'a çok yararlı hizmetler geçmişte vermişti, bugün de vereceğine inanıyorum ve kendisine muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah Galatasaray'a layık olduğu biçimde, parkede temsil edeceğiz. Kendisine muvaffakiyetler diliyorum. Allah utandırmasın diyorum." sözlerini kullandı.

Antrenörlük mesleğine 1988 yılında basketbol akademimizde başlayan Ekrem Şad, bayan basketbol kadromuzda asistan koçluk, altyapı sorumlusu ve başantrenör olarak çalıştı. Birebir vakitte erkek basketbol kadromuzda yardımcı antrenörlük ve başantrenörlük misyonları yaptı.

1996 ve 2000 yılları ortasında Galatasaray Bayan Basketbol Grubu'nu üst üste üç sefer şampiyon yapan Şad, 1999 yılında birinci kere EuroLeague'de Final Four oynayarak üçüncü olma başarısı da gösterdi. 2014'te ezeli rakiplere karşı mutlak zaferler elde etti. 2014 yılında Avrupa'nın bir numaralı kupası olan EuroLeague Women'ı kazanan ekibin başında yer aldı.

2012-2016 yılları ortasındaki unutulmaz periyodunun akabinde Türkiye Bayan A Ulusal Basketbol Ekibi'ndeki vazifesine devam eden efsanevi basketbol adamı, erkek basketbol ekibimizin yeterli gitmeyen 2020-21 döneminde başantrenörlük misyonunu üstlendi kuvvetli maçlarda başarılı bir performans ortaya koyarak kadronun ligi istenilen yerde bitirmesini sağladı.

Halihazırda Türkiye A Ulusal Bayan Basketbol Grubu'ndaki misyonunu de sürdüren hocamıza Galatasaray'daki yeni serüveninde bir sefer daha muvaffakiyetler diliyoruz.