Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten sponsorluk açıklaması! “Rakiplerimiz çok korkmuş”

Galatasaray, Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılıların yıllık olağan genel heyet toplantısında konuştu. Özbek, tartışmalara neden olan sırt sponsorluğumu hakkında ezeli rakiplerine göndermede bulundu. İşte ayrıntılar...

Galatasaray Spor Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Heyet Toplantısı, Lütfi Kırdar Milletlerarası Kongre ve Stant Sarayı, Anadolu Oditoryumu'nda gerçekleştiriliyor. Sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulundu.

İŞTE ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

"5. YILDIZ İÇİN HAZIRIZ"

Art arda çok değerli maçlar oynayacağız. Bu maçlarda taraftarlarımızın takviyesiyle amacımıza adım adım ilerleyeceğiz. Futbol ekibimiz ulusal maç ortasına önder girdi. 25. şampiyonluğumuzu kazanmaya yanlışsız emin adımlarla ilerliyoruz. 5. yıldızı formamızda gurur içinde taşımaya hazırız.

"HEDEFİMİZ FİNAL OYNAMAK"

Bu dönem başında Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığımız için çok üzgünüz. Bu üzüntüyü bir muvaffakiyet öyküsüne çevirmek için yeni bir fırsat var. UEFA Avrupa Ligi'nde amacımız final. 2. hafta sonunda 36 ekip ortasında 8. sıradayız.

"HER ATLETİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

2023-24 döneminde 2026 atletimizle birlikte toplam 94 kupa ve 424 madalya kazandık. Bu başarıda hisse sahibi olan sportmen kardeşlerimize, hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Kupa kazansın kazanmasın, biz Galatasaray forması giyen her atletimizle gurur duyuyoruz.

"REKOR KIRDIK"

Tabloda gördüğünüz üzere 287 milyon euro, 9.8 milyar lira kulüp tarihimizin konsolide hasılat rekorunu kırdık. Kombine, VIP, loca hasılatımız 52 milyon euro'ya ulaştı. Kombine fiyatları 4 katına çıkmasına karşın satışa çıkan 41,614 kombineyi kısa vakitte bitiren taraftarımıza büyük teşekkür ediyorum. Onların katkısı, bu rekora ulaşılmasında katkı sağladı.

"HEDEF 1 MİLYON FORMA"

Mağazacılık... Daima büyüme halini 79 milyon euro'luk bir ciro ile rekor kırarak devam ediyoruz. Geçen dönem 701 bin forma satış sayısına ulaştık. Tüm vakitlerin rekorunu kırdık. Bu sene 412 bin forma sattık. 1 milyon forma satış gayesi için çalışıyoruz. Her Galatasaraylının orjinal forma alarak bu maksada katkı sağlamasını hedefliyoruz.

"GELİRLER ÖNEMLİ ORANDA ARTMIŞTIR"

Sponsorluk, reklam ve isim hakkı gelirleri geçen sene 75 milyon euro'ya ulaşarak rekor kırdı. Futbol grubumuzun muvaffakiyetleri, formamızdaki sponsor sayısı ve gelirini önemli formda artırmıştır. Yalnızca formamız üzerindeki reklamlardan yaklaşık 25 milyon euro'ya ulaştık. Stadyum isim hakkı 9 milyon euro düzeylerine döndü. Saha kenarı reklamlarından değerli artış yakaladık.

"G.SARAY TARİHİNİN ZİRVESİ"

Rekor kırarak 5.2 milyar liralık, 166 milyon euro'luk periyot sonu konsolide net karı elde ettik. Bu devir sonu karı Galatasaray tarihinde bir rekoru tabir ediyor.

"20 YIL SONRA BİRİNCİ KERE..."

Gururla söz etmek isterim ki, yüzde 50'ler düzeyindeki faize ve içinde bulunduğumuz enflasyonist ortama karşın TL bazında finansal borçlarımız 20 sene boyunca birinci kere azalmıştır. Bu borcu 2.4 milyar TL'ye düşürdük.

"BABAMIN OĞLU OLSA BİLE..."

Satılan tek bir biletin bile kaydı kuydu var. Kime verilmiş, kimden talep gelmiş vs. Bunu çok pahalı buluyorum. Zira, kelam konusu yakıştırmalara geldiğimiz vakit bunlarla ilgili bize bilgi ve evrakların ulaşması halinde yapılacak araştırmayla olayları, failleri tespit etmek mümkün. Gelelim mevzumuza; kimse kusura bakmasın. Bu yapılanlar artık dedikodudur. Bir argüman olsaydı, sahibi gerekeni yapardı. Soruyorum bilgi doküman var mı, oradan duydum, buradan işittim diyorlar, diğer bir şey yok. Babamın oğlu olsun, yanlış varsa gözünün yaşına bakmam. Mevzu yargıya intikal etti. Sonuçlarını göreceğiz. Biraz sabırlı olun. Söz etmeye çalıştım, mevzuyu son derece kıymetli buluyoruz ve hususun üzerine gitmekte son derece kararlıyız. Türel süreç dışında KPGM firmasıyla usulsüzlük kontrolü konusunda anlaştık. Bundan farklı olarak kontrol şuramız incelemelerini yapıyor.

"SUÇLU VARSA CEZASINI GÖRECEK"

Öyle bir duruma düştük ki, karaborsanın sorumlusu bizmişiz üzere bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bir soru sormak istiyorum, 18 şahsa soruşturma var üzere başlayıp, sonra idaredeki arkadaşlarımı bu bahsin içine sokmaya çalışan dedikoduları yapanlar Galatasaray'a verdikleri ziyanı hiç düşünüyorlar mı? Bu husus hem idare hem sizler hem topluluk için çok kıymetli. İdare olarak gerekli tüm araştırmaları yapıyoruz. Gerekli müracaatları yaptık. İç araştırma, profesyonel firmanın araştırılması, hukuğa gitmek, savcılığa duyuruda bulunmak. Bu bahis konuşuldukça Galatasaray daha büyük ziyan görecektir. Sabırlı olalım. Çok kısa müddette bu araştırmalar bitecek. Savcılığın çalışmaları nihayetlenmek üzeredir. Onun sonucuna nazaran tartışıp konuşmakta yarar var. Bir hatalı varsa cezasını görecektir.

"RAKİPLERİMİZ ÇOK KORKMUŞ"

Forma sırt sponsorluğumuz... Biz bu mukaveleyi 15 Eylül'de imzaladık. Mukaveleyi imzaladığımız şirket, Avrupa'da birçok kulüple de emsal mukaveleleri imzalayan dijital spor haber portalı. Biz bu kontrat için TFF'den yazılı onay aldık. 17 Eylül'de bir ekip tezler ortaya atılınca dedik ki mukaveleyi askıya alalım, mevzu netleşsin, sonra devam ederiz. 30 Eylül'de TFF vermiş olduğu müsaadesi iptal etti, biz de mukaveleyi feshettik. Olay bundan ibarettir. Hiç kimse bu olayı tahrif etmeye çalışmasın. Rakiplerimiz bizim bu sponsorluktan bir gelir elde etmemizden çok korkmuşlar, sabah akşam konuşuyorlar. Biz bu sponsorluktan 1 kuruş çıkar sağlamadık. Bu sponsorluk olmadan da onların tek elden dağıtılan hesabı bile sorulmayan sponsorluk dayanaklarına rağmen kazanmaya devam ederiz, hiç merak etmesinler.

"HEYKELLERİN ÜRETİMİNE BAŞLADIK"

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin TEM'e bakan köşesine konmak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ali Sami Yen ve Tevfik Fikret'in yaklaşık 11 metre yüksekliğindeki heykellerinin üretimine başladık. Bu heykel o bölgeden geçen her Galatasaraylı için gurur vesilesi olacak.

TARTIŞMA ÇIKTI

Galatasaray Yıllık Olağan Genel Heyet Toplantısı'nda ibra oylamasının kapalı yapılmasına dair verilen teklifin Divan Başkanlık Heyetince oylama olmaksızın geri çevrilmesi nedeniyle tartışma çıktı.