Galatasaray, Bankalar Birliği’nden çıkış için Florya kartını devreye sokuyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve ekibi Florya projesini bu ay hayata geçirmeyi planlıyor. Buradan 10 milyar liranın üzerinde gelir bekliyor. Bu paranın 2.3 milyar lirası ile bankalara olan borçlar kapatılacak.

Türk futbolunun dört büyüğü, ayağını yorganına göre uzatmayan yönetimlerin uygulamaları nedeniyle borç batağına sürüklenmişti. Gelirleri giderlerini karşılaşamayan bu kulüplerden Galatasaray, Aralık 2019’da Aktifbank, Denizbank ve Ziraat Bankası’ndan oluşan konsorsiyum ile ‘borç yapılandırması’ anlaşması imzalamıştı. Bugün itibariyle sarı-kırmızılıların ‘Bankalar Birliği’ adı verilen bu oluşuma 2.3 milyar TL borcu bulunuyor.

Anlaşmadan ilk çıkan kulüp, dün itibariyle Trabzonspor oldu. Gözler Galatasaray’a çevrildi.

ÖZBEK AÇIKLAMIŞTI

Başkan Dursun Özbek, en önemli seçim vaatlerinden birini hayata geçirmek için geri sayıma geçti. Galatasaray’ın patronu “Florya önemli projelerimizden biri. Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için kullanacağız.

Florya’nın bir şekilde imar edilmesi lazım” demiş ve yetki istemişti. Bu yetkili sınırlı da olsa alan Özbek ve ekibi Florya projesini bu ay hayata geçirmeyi planlıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, buradan 10 milyar liranın üzerinde gelir bekliyor. Bu paranın 2.3 milyar lirası ile bankalara olan borçlar kapatılacak.