Galatasaray 41 yıl sonra aynı senaryoyu yaşadı: En son Fenerbahçe yapmıştı

Galatasaray, Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa karşısında 3-0 öne geçmesine rağmen maçı 3-3 tamamladı. Sarı-kırmızılılar, 41 yıl sonra aynı kâbusu yaşadı.

Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa karşısında elde ettiği 3-0'lık üstünlüğü koruyamayarak sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, 41 yıl aradan sonra aynı kâbusu bir kez daha yaşadı.

RAMS Park'ta oynanan mücadelenin ilk yarısında Galatasaray, Osimhen'in iki ve Icardi'nin golüyle 3-0 öne geçti. Ancak, Kasımpaşa'nın 43. dakikada Mamadou Fall ile bulduğu gol, sarı-kırmızılı ekibin soyunma odasına 3-1 önde gitmesine neden oldu. İlk yarıda hem skor hem de oyun anlamında rakibine büyük bir üstünlük kuran Galatasaray, ikinci yarıda bu tempoyu sürdüremedi.

İkinci yarıda yapılan oyuncu değişikliklerine rağmen ritmini kaybeden Galatasaray, Kasımpaşa'nın art arda geliştirdiği ataklar karşısında çaresiz kaldı. 83. dakikada Haris Hajradinovic'in penaltı golüyle fark bire indi. Uzatma dakikalarında ise Nuno Da Costa, 90+5'te skoru eşitleyen golü kaydetti ve mücadele 3-3 sona erdi.

Bu sonuç, Galatasaray'ın 1983 yılından bu yana ilk kez 3 farklı öne geçtiği bir maçta puan kaybetmesi anlamına geldi.

 

FENERBAHÇE AYNI KÂBUSU YAŞATMIŞTI

Galatasaray, en son 1983 yılında Fenerbahçe'ye karşı oynadığı mücadelede 4-1 öne geçmiş, ancak o maç da 4-4'lük beraberlikle sonuçlanmıştı.

1982-83 sezonunda oynanan o karşılaşmada Galatasaray, Mirsad Sejdic'in golüyle 1-0 öne geçmişti. Fenerbahçe ise Özcan Kızıltan ile skoru 1-1’e getirmişti. Ardından Bülent Alkılıç ve Sinan Turhan’ın golleriyle ilk yarıyı 3-1 önde tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda Tarık Hodzic’in golüyle farkı 4-1’e çıkarmıştı. Ancak, Fenerbahçe maçı bırakmayarak Onur Alp Kayador, Özcan Kızıltan ve Mehmet Hacıoğlu’nun 12 dakika içinde attığı gollerle skoru 4-4 yapmıştı.

Galatasaray'ın 41 yıl sonra bir kez daha böylesine büyük bir üstünlüğü koruyamaması, sarı-kırmızılı camiada büyük hayal kırıklığı yarattı.