Fred’den Galatasaraylıları çıldırtacak sözler! ’10 değil, 9 kişiyle bile…’


DERBİYE SAATLER KALDI

Türkiye'de nefesler tutuldu ve futbolseverler, hafta sonunda oynanacak dev derbiyi beklemeye başladı. Cumartesi akşamı saat 20.00'de Trendyol Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Galatasaray'ı konuk edecek.


SPECIAL ONE'IN ÜLKEDEKİ İLK DERBİSİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray maçıyla birlikte sarı-lacivertli takımın başındaki ilk derbisine çıkacak. 61 yaşındaki teknik adam, kariyerinde Portekiz, İngiltere, İtalya ve İspanya'da 7 farklı takımla dünyanın önemli rekabetlerinde büyük maç heyecanı yaşadı.


EN TECRÜBELİSİ MUSLERA

Galatasaray'ın kaptanı Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 31 derbiyle takımın en deneyimli oyuncusu olarak yer alıyor.


FRED'DEN ÇARPICI SÖZLER

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred, Galatasaray derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. Vole YouTube kanalına konuşan tecrübeli oyuncu, şu çarpıcı sözleri söyledi:


'G.SARAY'IN NASIL OYNADIĞINA ÇALIŞIYORUZ'

"Galatasaray çok iyi bir takım. Çok iyi oyuncuları var. Gerçekten çok çekişmeli bir maç olacak, bunu biliyoruz. Bizler bunun için hazırız. Gayet rahat bir şekilde maçı bekliyoruz. Galatasaray’ın nasıl oynadığına çalışıyoruz. Onların nasıl bir tekniğe sahip olduğunu neler yaptığını biliyoruz. Umarım bu güzel mücadeleden galip çıkan taraf biz oluruz.


'HAKSIZ BİR ŞEKİLDE ATILMIŞTIM'

Kadıköy’deki ilk Galatasaray derbi maçıma çıkacağım. Geçen seneki mücadeleden önce haksız bir şekilde oyundan atılmıştım. Çok şükür şu an buradayım herhangi bir sakatlığım yok. Her şey iyi gidiyor benim için. Galibiyet almak için elimizden geleni yapacağız.


'DAHA HIRSLI OLAN KAZANACAK'

Bu tarz maçlarda küçük detayların belirleyici olduğunu düşünüyorum. Konsantrasyon bu maçın belirleyici anahtarı olacaktır. Daha konsantre olan, daha hırslı olan taraf kazanacak diye düşünüyorum. Umarım o tarafta biz oluruz.


'CANIMIZI VERME PAHASINA OYNADIK'

Geçen sezon deplasmandaki derbide Djiku sahadan çıktığı anda maçı kazanacağımızı anladık. Çok az hata yaptık rakibe çok az alan verdik. Bir kişi eksik olmamıza rağmen rakip de çok fazla pozisyon üretemedi. Biz daha fazla da gol atabilirdik. Neredeyse canımizı verme pahasına oynadık. Bu maçta da konsantrasyonumuzun aynı şekilde olması gerekiyor. Aynı konsantrasyonla çıkarsak hiç şüphe yok ki yine galibiyetle ayrılırız.


'HAKEMLER BİZE ZORLUK ÇIKARIYOR'

Hakemlerin özellikle bize karşı biraz zorluk çıkardığını düşünüyorum ama biz bunlara rağmen elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse geçen sene oynadığımız Galatasaray maçının tamamını neredeyse 10 kişi oynamak zorunda kaldık.


'9 KİŞİ OYNASAK YİNE KAZANABİLİRDİK!'

Ona rağmen biz işimize odaklandık ve galibiyeti elde ettik. O maçı kazanmamızda takımımızın gücü çok etkiliydi. Takım olarak hepimiz çok odaklanmıştık. Konsantrasyonumuz çok yüksekti. Eğer biz 10 kişi değil de 9 kişi oynasaydık yine de o maçı kazanabilirdik."