Fırtına tam takım

Fenerbahçe derbisi öncesi sakatlıkları bulunan Bakasetas, Pepe ve Trezeguet takıma alındı. Fırtına, dev maça neredeyse tam takım çıkacak.

Süper Lig'in 11. haftasında bu akşam futbolseverler dev bir maça tanıklık edecek. Ligde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve tepe maksadı doğrultusunda büyük bir galibiyete gereksinimi olan Trabzonspor, bu dönem tüm maçlarını kazanan Fenerbahçe'ye konuk oluyor. 16 puanlı Bordo-mavililer, 30 puanlı rakibi karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıkıyor. Teknik yönetici Abdullah Avcı ve öğrencileri, Kadıköy'den zaferle dönerek yeni bir sayfa açmak istiyor. Dev maç öncesi Bakasetas, Pepe ve Trezeguet'nin dönmesi moralleri yükseltti.

BAKASETAS OYNAMAK İSTİYOR

Sakatlığını atlatan Bakasetas derbide forma giymek istiyor. Sıhhat durumunun elverişli olması durumunda Yunan yıldız birinci 11'de alana çıkacak. Alanyaspor ve Trabzonspor formasıyla rakip kaleyi 2 kere havalandıran ve 2 asist kaydeden Yunan orta saha, 2 golünü de şampiyonluk döneminde Trabzon'da oynanan karşılaşmada kaydetmişti. Sonrasında oynanan 3 maçın 1'inde kart cezası nedeniyle takımda olmayan Bakasetas, öbür 2 maçta ise skor katkısı yapamamıştı.

PEPE'DE BİRİNCİ 11 SÜRPRİZİ

Pepe, Fenerbahçe derbisinde kadrosuna dayanak olmak istiyor. Avcı, son 2 maçta kısa periyodik forma giyen ve bu hafta egzersizlere katılan Pepe'ye talih verebilir. Pepe'nin sıhhat durumu karşılaşmaya birinci 11'de çıkışını belirleyecek.

MENDY VE EREN SINIRDA

SOL bek Eren Elmalı ile ön libero Batista Mendy sarı kart hududunda bulunuyor. 3'er sarı kartı bulunan futbolcular, bugün kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Konyaspor müsabakasında forma giyemeyecek.

DERBİLERİN TAKIMI

Trabzonspor, Abdullah Avcı idaresinde üç büyük rakibi karşısında 14 müsabakaya çıktı. Bordo-mavililer, bu dönemde 5 galibiyet, 6 beraberlik elde ederken 3 sefer alandan mağlup ayrıldı. 19 gol atarken kalesinde 16 gol gördü.

F.BAHÇE'YE TEK YENİLGİ

Fırtına Avcı idaresinde Fenerbahçe ile 4 müsabakaya çıktı. Bordo-mavililer, bu maçlarda 2 galibiyet, 1'er de yenilgi ve beraberlik aldı. Trabzonspor, 2020-21 döneminde alanında sarılacivertlilere 1-0 mağlup olurken 2021-22'de 3-1, 2022-23'te 2-0 galip geldi. İki ekip ortasında Abdullah Avcı devrinde deplasmanda oynanan 2021-22 dönemindeki tek maç 1-1 bitti