Fırtına mevsimi

Başakşehir maçında 90 dakika boyunca oyunun hakimi olarak uygun sinyaller veren Trabzonspor’da Şenol Güneş, Göztepe’yi devirerek tırmanışa devam etmek istiyor.

Ligdeki birinci 7 maçında yalnızca 1 galibiyeti bulunan ve adeta beraberliklere abone olan Trabzonspor, tarihinin en berbat başlangıçlarından birine imza atmıştı. Ulusal ortayı toparlanma ismine büyük bir fırsat gören teknik yönetici Şenol Güneş, ağır geçen çalışmaların meyvesini Başakşehir karşısında aldı. Bordo- mavililer, Papara Park'ta 90 dakika boyunca oyunun hakimi olurken, aradığı golü 90+1'de Vişça ile buldu ve altın bedelinde 3 puanı cebine koydu. Şenol hoca da soyunma odasında grubunu tebrik etti. Deneyimli çalıştırıcının "Şimdi önümüzde Göztepe deplasmanı var. Kazanma alışkanlığı yakalamamız değerli. Unutmayın, buradan daima birlikte çıkacağız" dediği belirtildi. Başarılı teknik adam, Fenerbahçe derbisi öncesi Göztepe maçından da kesinlikle 3 puan almak üzerine planlarını yapıyor.

SIRADAKİ RAKİP GÖZTEPE

Başakşehir galibiyetiyle kuvvetli fikstüre moralli giren Trabzonspor, cumartesi günü deplasmanda Göztepe'yi devirip Fenerbahçe derbisi öncesi güzelce rüzgarı gerisine almak istiyor. Üç gün boyunca ağır tempoda idmanlar yapacak olan Fırtına, bu dönem Göztepe'ye konutundaki birinci yenilgisini yaşatmak istiyor.

PAPARA'DA DAHA GOLCÜ

Trabzonspor, ligde 8 maç sonunda attığı 8 golün 7'sini iç alanda kaydetti. Bordo-mavililer, alanında Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında birer, Kayserispor maçında 2, Konyaspor maçında da 3 gol kaydetti. Dışarda tek golünü Hatay'a attı.

GALİBİYETLE BAŞLADI

Fırtına, güçlü fikstüre Başakşehir galibiyetiyle başladı. Grupta moraller yükselirken, sırasıyla Göztepe (D), Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor (D) gayretleri var.