Fırtına birinci peşinde

Harika Lig'in 10. haftasında deplasmanda cumartesi günü Göztepe'ye konuk olacak Trabzonspor, Şenol Güneş idaresinde, bu dönem birinci dış saha galibiyetini almayı hedefliyor.

Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda cumartesi günü Göztepe'ye konuk olacak Trabzonspor, Şenol Güneş idaresinde, bu dönem birinci dış saha galibiyetini almayı hedefliyor. Bordo-mavililer, bu dönem dış alanda oynadığı 4 müsabakadan da beraberlikle ayrılırken, bu maçlarda 3 farklı çalıştırıcı vazife yaptı. Abdullah Avcı ile Sivas'tan 0-0'lık beraberlikle dönen Fırtına'nın İhsan Derelioğlu ile Eyüpspor ile oynadığı maç da 0-0 bitti. Trabzonspor, 5. kere grubun başına getirilen Şenol Güneş ile de Gaziantep FK ile 0-0, Hatayspor ile de 1-1 berabere kaldı.

HIZLI OYUN VE PRES

Şenol Güneş, ekibin oyun anlayışını değiştirme kararıyla, oyuncularının sürat ve çevikliğini ön plana çıkaracak bir sistem üzerinde duruyor. Süratli paslaşmalar ve presle rakiplerini boğmayı hedefleyen 72 yaşındaki hoca, böylelikle maç içinde yüksek tempoda oynamayı planlıyor. Bu yeni strateji, gruba hem öz itimat kazandıracak hem de taraftarların coşkusunu artırmayı hedefliyor.

SADECE 1 GOL ATTI

Bordo mavili grup, deplasmanda gol atmakta zorluk yaşadı. Karadeniz devi; Sivasspor, Eyüpspor ve Gaziantep FK maçlarında fileleri sarsamazken; yalnızca Hatayspor maçında 1 gol buldu. Trabzonspor'un deplasmandaki tek golünü forvet Simon Banza kaydetti.

SAVIC'TEN ZİYARET

Stefan Savic, Trabzonspor U19 ile oynacağı maç için Trabzon'a gelen ülkesi Karadağ'ın kadrosu Buducnost Podgorica'yı ziyaret etti. Karadağ takımı, Trabzonspor'un 33 yaşındaki stoperine isminin yazılı olduğu forma armağan etti.

HAZIRLIKLAR SÜRDÜ

Fırtına, Göztepe hazırlıklarını sürdürdü. Şenol Güneş idaresinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen idmanda oyuncular, topla teknik ısınmanın akabinde uyum çalışması gerçekleştirdi. 8'e 4 dar alan geçiş oyunuyla devam eden antrenman, taktik oyun ve çift kale maçla sona erdi.

4 MAÇTA 4 PUAN

Süper Lig'de 8 hafta sonunda 12 puanı bulunan Trabzonspor, puanların 4'ünü yalnızca dış alanda toplayabildi. Karadeniz devi, 4 müsabakadan beraberlikle ayrılarak deplasman maçlarında 1 puan ortalaması ile oynadı. Fırtına, iç alanda ise 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek 8 puan çıkardı.

AYDIN YÖNETECEK

Cumartesı saat 19.00'da oynanacak Göztepe-Trabzonspor maçını Cihan Aydın yönetecek. Fırtına, Bursa bölgesi hakemi ile bugüne kadar çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyet aldı. Bordo mavililer, Aydın ile çıktığı son maçta Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı.