FIFA’dan Emiliano Martinez’e 2 maç men cezası! Arjantinli Dünya Kupası elemelerini kaçıracak

FIFA, Arjantinli kaleci Emiliano Martinez'e, tartışmalı davranışları nedeniyle 2 maç men cezası verdi. Martinez, Dünya Kupası elemelerinde Venezuela ve Bolivya maçlarında oynayamayacak.

FIFA, uluslararası arenada sergilediği tartışmalı davranışları nedeniyle Emiliano Martenez'e iki maç men cezası verdi.

Bu ceza sonucunda, Arjantinli kaleci Martinez, ekim ayında oynanacak olan Dünya Kupası elemelerinde Venezuela ve Bolivya karşısında forma giyemeyecek.

Geçtiğimiz günlerde Şili karşısında elde edilen galibiyetin ardından eksantrik kaleci Martinez, Copa America kupasının maketini cinsel organının önünde tutarak bir kutlama yaptı. Bu hareket, 2022 Dünya Kupası zaferi sonrasında Katar'da sergilediği ve büyük yankı uyandıran davranışını akıllara getirdi.

KAMERAYA SALDIRI

Olaylar bununla da sınırlı kalmadı. Kolombiya'ya karşı alınan mağlubiyetin ardından Martinez, sinirlerine hakim olamayarak bir televizyon kamerasını sert bir şekilde kenara itti. Kameraman, bu olayın ardından kendisine saldırıldığını ifade etti.

Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), FIFA'nın disiplin komitesinin verdiği bu karara itiraz ettiklerini açıklasa da, Martenez'in cezası kesinleşti.

32 yaşındaki Aston Villa kalecisinin yokluğu, PSV forması giyen Walter Benitez için bir fırsat olabilir. Benítez, mart ayında milli takımda ilk kez forma giymişti ve şimdi Ajax'ın eski kalecisi Geronimo Rulli ile kaleyi koruma yarışına girecek.