Fetullah Gülen nereye gömülecek? Gömüleceği yer belli oldu

Türkiye'nin taleplerine rağmen iade edilmeyen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, öldü. Elebaşının ölümünü terör örgütünün hesapları duyurdu. Elebaşının öldüğü birkaç gün önce iddia edilmiş örgüt mensuplarınca yalanlanmıştı.

Öğrenilene göre FETÖ elebaşı; demans, şeker ve kalp gibi birçok hastalığa mevcuttu. Başta 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin elebaşlığını yapan, mensuplarıyla devletin çeşitli organlarına sızıp on binlerce insana kumpas kuran elebaşının nereye gömüleceği akıllarda işareti yarattı.

MEZAR YERİ BELLİ OLDU

Örgüt mensuplarının Tanrı gibi davrandığı, artıklarına bile taptığı elebaşının öldüğü ABD'de gömülmesi durumunda mabet tarzı bir yapı inşa edilebilir.

Fotoğraf:AA

FETÖ'cülerin Pensilvanya'da elebaşının karargahının beş kilometre ötesinde bir arazi aldığı öğrenilmişti. Darbe girişiminden sonra kaçıp ABD'ye gelip ölenler de buraya gömülmüştü.

FETÖ'nün yakın arkadaşlarının gömüldüğü alan. Buraya gömüleceği söyleniyor.
Gömüleceği yerin başka bir açıdan çekimi

FETÖ'cüler buraya da 'gurbet mezarlığı' ismini koymuştu. Öğrenilene göre burada FETÖ elebaşı için bir mezar yeri hazır.

Anadolu Ajansı, mezarlık ile ilgili 2021'de "FETÖ'nün Pensilvanya'daki 'Gurbet Cemetery' isimli mezarlığı faaliyete geçti" başlıklı bir haber yapmıştı. Haberde FETÖ elebaşının yakın arkadaşı Salih Sal Dinçer buraya gömüldüğü ifade edilmişti.

DARBECİLER VATAN HAİNLERİ MEZARLIĞINA GÖMÜLMÜŞTÜ

2016'daki darbe girişiminde ölen FETÖ'cüler İstanbul'da 'Hainler Mezarlığı'na gömülmüştü. Ailelerin bile istemediği FETÖ'cülerin cansız bedenlerinin gömüldüğü alandaki tabela Diyanet'in itirazı ile kaldırılmıştı.

Dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş, 'Hainler Mezarlığı'yla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile konuştuğunu belirterek, "Ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım" demişti.

FETULLAH GÜLEN KİMDİR?

Fetullah Gülen, 1999'dan ABD Pensilvanya yaşıyordu. 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimini planlayan Gülen, on yıllar boyunca başta eğitim sistemi olmak üzere mensuplarını örgütleyip devletin çeşitli kademelerine soktu. Yıllar boyu devletin içerisinde paralel bir yapı kuran örgüt, 2016'da da darbe yapmaya çalıştı. Gülen, on yıllar boyunca ÖSYM sorularını çalmaktan tutun Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarına da planlar yaptı. Gülen, camilerde verdiği vaazlarda ağlayıp halkın dini duygularını sömürerek tarikatını kurmaya başlamıştı.