FETÖ elebaşının ölümü sonrası Nagehan Alçı’nın yaptığı paylaşım tepki topladı

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ölümü sonrasında pek çok gazeteci ve siyasetçi açıklamalarda bulundu. Nagehan Alçı'nın X hesabı üzerinden FETÖ elebaşının ölümü ardından yaptığı paylaşım ise tepkilere yol açtı.

Söz konusu paylaşımında 'FETÖ' tabirini ilk kez kulanan kişiler arasında bulunduğunu iddia eden Alçı, "FETÖ tabirini ilk kullananlardan biri olarak geriye dönüp onca mücadele, onca tartışmaya ve kavgaya bakıyorum da… Fethullah Gülen bu ülkenin gerçek bir hukuk devleti olmasını engelledi, adalete ve demokrasiye dair umudu olan milyonların geleceğini çaldı…" ifadelerini kullandı.

ALÇI: MİLYONLARIN GÖNLÜNE TAHT KURMUŞ BİR İSMİN KENDİ VATANINDAN UZAK OLMASINI ANLAMSIZ BULUYORUM

Söz konusu paylaşımının altına yorumlarda bulunan sosyal medya kullanıcıları Alçı'nın ifadelerine büyük tepki gösterdi.

Geçmişte Fetullah Gülen ve örgütünü öven ifadelerde bulunduğu bilinen Alçı'nın bu sözleri üzerine geçmişte katıldığı bir televizyon kanalında söylediği sözler paylaşıldı.

Televizyon programında Alçı FETÖ için, "Fetullah Gülen hareketi ile AK Parti taraf değiller birbirlerine alternatif de değiller. Birbirlerinin kader arkadaşı, güç birliği yaptılar. Bunun Türkiye'ye çok faydası oldu. Milyonların gönlüne taht kurmuş bir ismin kendi vatanından uzak olmasını anlamsız buluyorum. Bence Fettullah hocanın hala amerikada olması kendi vatanından uzak kalması Türkiye'ye zarar veriyor. Dönerse Türkiye'ye Ergenekon mücadelesinin altını boşaltmak isteyenlere iyi bir cevap olur." ifadelerini yer verdi.