FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’in cenazesine kimler katılacak?

Örgüt için kavganın zirveye ulaştığı dönemde FETÖ elebaşı Fettullah Gülen'in ölmesiyle birlikte yeni sorular da gündeme geldi. Gazeteci Altan Sancar, SÖZCÜ TV'de son durumu yorumladı, terör örgütü içindeki liderlik yarışının ciddi bir düzeye ulaştığını belirterek, FETÖ elebaşının cenazesinin de yeni bir 'soru' olacağına işaret etti.

FETÖ elebaşı öldü, gündemde yeni sorular kendine yer bulmaya başladı. Gazeteci Altan Sancar, SÖZCÜ TV ekranlarında yaptığı açıklamada ölüm öncesi yaşanan örgüt içi gerilimlere değindi.

Sancar konuyla ilgili "Örgüt içi kavga belirli bir seviyeye çıkmıştı. FETÖ lideri Fettullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen'in örgüt içi duruma dair sosyal medyada yaptığı açıklamalar sonrası ABD'de yaşadığı meşhur evden alınıp başka bir yere götürülmüştü. Daha sonra farklı bir noktada görüntüleri ortaya çıkmıştı ancak sağlık durumunun kötü olduğu görünüyordu, sağlık durumuyla beraber örgüt içi kavganın da ciddi bir düzeye ulaştığı görüldü." ifadelerini kullandı.

'YENİ BİR KAVGAYA NEDEN OLACAK' 

Sancar, "Bu aşamadan itibaren yeni bir lider atanacak mı sorusu örgüt içerisinde yeni bir kavgaya neden olacak. Bu lider arayışı ciddi bir ekonomik gücü elinde bulunduruyor, bu paylaşım için ciddi bir kavga yaşanacak ama gördüğümüz kadarıyla kendilerine ait olan site Gülen'in öldüğünü duyurmuş durumda.  Bundan sonrasına bakmak gerekiyor, milyarlarca dolarlık bir sermayeden bahsediyoruz, bu sermayeyi kim kontrol edecek?" dedi.

YENİ SORU: CENAZEYE KİMLER KATILACAK

Sancar açıklamasında terör örgütü lideri Gülen'in cenazesinin de yeni bir düğüm olacağına değinerek, "Sadece darbe girişimi yapan, vatandaşları katleden, Ergenekon ve balyoz kumpaslarını kuran bir örgütten bahsetmiyoruz, aynı zamanda ağı içerisinde milyarlarca dolarlık sermaye grubunu barındıran bir yapıdan bahsediyoruz. Merak ediyorum bundan sonra nasıl bir yapı oluşacak, bu pastayı kimler bölüşecek? Böyle bir cenaze gerçekleşecekse cenazesine kimler katılacak?" ifadelerini kullandı.