Ferdi Kadıoğlu’nun takımına 90+3’te büyük şok: ‘Futbolun cilvesi’ dedirten olay

Ferdi Kadıoğlu'nun takımı Brighton, son dakikalarına 2-0 önde girdiği Wolverhampton maçının son dakikalarında hayal kırıklığı yaşadı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyon, futbolseverlere büyük heyecan yaşattı.

Brighton, milli futbolcumuz Ferdi Kadıoğlu’nun formasını giydiği karşılaşmada Wolverhampton karşısında 2-0’lık üstünlüğünü koruyamadı ve son dakikalarda yediği golle galibiyeti elinden kaçırdı. Wolverhampton’ın son golü öncesinde yaşananlar ise “futbolun cilvesi” dedirtti.

Maça ilk 11'de başlayan Ferdi Kadıoğlu ve Brighton, 45. dakikada Danny Welbeck’in golüyle öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 tamamladı. İkinci yarıya daha agresif başlayan Wolverhampton, eşitliği sağlamak için yoğun çaba gösterdi. Ancak 85. dakikada Evan Ferguson’un kaydettiği golle Brighton skoru 2-0'a taşıyarak taraftarı önünde galibiyet için önemli bir avantaj yakaladı.

Maçın sonlarına gelindiğinde, Wolverhampton 88. dakikada Ryan Ait Nouri'nin golüyle farkı bire indirdi ve maça yeniden tutundu. Uzatma dakikalarında, Brighton büyük bir fırsatı değerlendiremedi. Wolverhampton yarı sahasında kazanılan topta, ceza sahasına doğru dört Brighton oyuncusu ilerlerken karşılarında yalnızca bir Wolverhampton savunmacısı vardı.


Sağ kanattan hızlıca topu süren Mats Wieffer, yanında uygun durumdaki üç arkadaşına pas vermek yerine topu Wolverhampton’lı Tommy Doyle’a gönderince net bir gol şansını harcamış oldu. Doyle, pozisyonun devamında hızlıca atağı başlatarak Brighton savunmasını hazırlıksız yakaladı ve topu Matheus Cunha’ya aktardı. Cunha, rakip yarı sahada buluştuktan sonra ceza sahasına kadar ilerledi, sağ çaprazdan yaptığı vuruş savunmaya çarpıp yön değiştirerek üst direğe dokundu ve ağlarla buluştu.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1850210393685111137

 

Bu sonuçla alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Wolverhampton, son dakikalarda bulduğu gollerle ikinci puanını aldı. Brighton ise 16 puana ulaştı.


Öte yandan, milli yıldızımız Ferdi Kadıoğlu, 72. dakikada yerini Brajan Gruda'ya bıraktı.