Fenerbahçe’den MHK Lideri Ahmet İbanoğlu’na istifa daveti

Fenerbahçe, yaptığı açıklamada sarı-lacivertli kulübün lideri Ali Koç hakkında cürüm duyurusunda bulunan Merkez Hakem Heyeti (MHK) Lideri Ahmet İbanoğlu'nu istifaya davet etti. (FB spor haberi)

Merkez Hakem Konseyi Lideri Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe Lideri Ali Koç hakkında hata duyurusunda bulunmuştu. Sarı-lacivertli grup, Merkez Hakem Şurası Lideri Ahmet İbanoğlu'nun cürüm duyurusunda bulunmasının akabinde açıklama yayımladı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu formda;

"Merkez Hakem Heyeti (MHK) Lideri Ahmet İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in kamuoyuna yansıyan açıklamaları aracılığıyla Liderimiz Ali Y. Koç hakkında kabahat duyurusunda bulunulduğunu öğrendik.

Bu husustaki görüşlerimizi aşağıdaki açıklama ile kamuoyuna paylaşmak istiyoruz.

MHK Lideri'nin kendince ortaya koyduğuna inandığımız ilkesel duruşu hürmetle karşılıyoruz.

Bu ilkesel duruş doğrultusunda kendisi tarafından atılması gereken birinci adım;

Başkanlığını yaptığı futbolun en kıymetli heyeti olan MHK'dan, hakemleri tesir ve baskı altında bırakmamak için derhal istifa etmek olmalıdır.

Bu adım atılmadan yapılan bu hata duyurusu ile ADİL, ŞEFFAF ve TARAFSIZ olmak zorunda olan kurumların ve yöneticilerin, Fenerbahçe karşısında bir taraf oldukları bir kere daha gözler önüne serilmiştir.

Bu noktada kamuoyu önünde şu soruları sormak istiyoruz;

TFF Lideri Mehmet Büyükekşi'nin,

MHK Liderinin Liderimiz Ali Y. Koç'a yaptığı hata duyurusu hakkında bilgisi ve onayı var mıdır?

MHK Liderinin, rastgele bir kulüp liderine karşı bu biçimde bir şikayette bulunması sonucunda, idaresindeki hakemlerin alacağı ileti tam olarak nedir?

Ayrıca ilgili haber vesilesiyle kamuoyuna yansıyan, hata duyurusunda yer alan aşağıdaki tabirin ne manaya geldiğinin tüm kamuoyu önünde açıklanmasını rica ediyoruz:

"Hal bu türlü iken kuşkulu Fenerbahçe Spor Kulübü Lideri Ali Koç'un, Fenerbahçe Spor Kulübü Lideri olmasının, bu ülke kanunları önünde kendisine bir imtiyaz, ayrıcalık, üstünlük sağlamayacağı aşikârdır."