Fenerbahçe’den Avrupa Ligi’ne çok kritik puan! Livakovic parmak ısırttı

Jose Mourinho, daha önce Manchester United ile kaldırdığı Avrupa Ligi için hedefi, ‘Adım adım ilerlemek’ olarak belirlemişti. Fenerbahçe, Kupa 2’deki ilk maçında Belçika temsilcisi Unios SG’yi Kadıköy’de 2-1 yenerek güzel bir başlangıç yapmıştı. SarıLacivertliler, ikinci mücadelede en zor deplasmanlardan birine, Twente’ye konuk oldu. İlk maçında Manchester United karşısında İngiltere’den 1 puanla dönen KırmızıBeyazlılar, ne kadar tehlikeli bir rakip olduklarını göstermişti. Twente dün de taraftarı önünde etkili başladı, Vlap’ın golüyle öne geçmeyi de başardı. Fenerbahçe ilk yarıda Oosterwolde ile direğe takılsa da fazla etili olamadı.

USTA İŞİ GOL

İkinci devrede daha önce oynamaya başlayan SarıLacivertliler, Amrabat’ın usta işi pasında, Tadic’in aynı güzellikte vuruşuyla skoru 1-1’e getirdi. Livakovic’in başarılı performansının da yardımıyla Fenerbahçe, zorlu deplasmandan 1 puanla ayrılmayı başardı. Doğrudan son 16’yı hedefleyen temsilcimiz, Avrupa Ligi’ni ilk 8 içerisinde bitirme hedefi doğrultusunda deplasmanda çok önemli bir beraberlik aldı.

DUSAN TADİC DURDURULAMIYOR

Sırp yıldız son haftalarda adeta alev aldı. Tadic, ligde Alanya karşısında 2 kez ağları sarsmış, arından Kasımpaşa maçında gol sevinci yaşamıştı. Tecrübeli oyuncu, Galatasaray derbisini boş geçtikten sonra Antalyaspor mücadelesinde kilidi açan isim olmuştu. Tadic, eski takımı Twente karşısında da sahneye çıktı. Sırp oyuncu, Amrabat’ın harika pasına şık bir vuruşla kaleci Unnerstall’ı avladı ve beraberliği getirdi. Tadic, son 6 resmi maçta 5 kez fileleri sarsarken, 1 de asist yaparak formunun zirvesine çıktı.

AMRABAT’TAN MÜTHİŞ ASİST

Sarı-Lacivertliler’in bu sezonki en flaş transferlerinden biri olan Sofyan Amrabat, dün 5. kez sahaya çıktı. Faslı yıldız, oynadığı her maçta performansıyla beğeni toplamıştı. Amrabat, dün de sahanın en iyilerinden biri oldu. 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, güzel futbolunu Tadic’i yaptığı harika asistle taçlandırdı. Bu aynı zamanda Amrabat’ın ilk skor katkısı oldu.

HARİKASIN LİVAKOVİC

Livakovic, geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer edilmişti. Ancak başarılı kaleci, zaman zaman kötü performansıyla eleştiri oklarının hedefi oldu. Hırvat file bekçisi, bu sezona çok farklı başladı. Birçok karşılaşmada yıldızlaştı. Livakovic, dün de Twente karşısında maça damgasını vurdu. 29 yaşındaki kaleci, skor 0-0’ken de, 1-0 olduktan sonra da çok kritik kurtarışlara imza attı. Skorun daha da farklı olmasını engelledi. Fenerbahçe, Tadic’le 1-1’i bulduktan sonra da Twente tehlikeli ataklar geliştirdi. Ancak Livakovic yine kalesinde devleşerek gole izin vermedi. Sarı-Lacivertliler’in zorlu Hollanda deplasmanında 1 puanla ayrılmasında, Hırvat file bekçisinin, birçoğu karşı karşıya pozisyonda yaptığı 8 kurtarışın payı büyük oldu.