Fenerbahçe’den 20 günlük ara

Süper Lig'de haftayı bay geçecek olan Fenerbahçe, ardından milli maçların oynanmasıyla yaklaşık 20 gün sahaya çıkmayacak.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 8. haftasında maç yapmadan geçecek. Teknik direktör Jose Mourinho'nun önderliğinde bu sezon çıktığı 13 resmi maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan sarı-lacivertliler, ligde 7 karşılaşmada 16 gol atıp sadece 5 gol yedi. Özellikle Göztepe ile deplasmanda 2-2 berabere kalınan ve Kadıköy'de Galatasaray'a 3-1 kaybedilen maçlar dikkat çekti. Mourinho'nun Fenerbahçe'si, ligde şimdiye kadar 2 kez puan kaybetti.

UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında mücadele eden Fenerbahçe, ilk iki maçında topladığı 4 puanla 13. sırada yer alıyor. Sahasında Union Saint-Gilloise'yi 2-1 mağlup eden temsilcimiz, deplasmanda Twente ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe, Avrupa'daki 3. maçında ise 24 Ekim Perşembe günü Kadıköy'de İngiliz devi Manchester United'ı ağırlayacak.

LIVAKOVIC'TEN KRİTİK PERFORMANS

Hırvat kaleci Dominik Livakovic, Twente karşısında yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Yenilen golün ardından kritik müdahalelerde bulunan Livakovic, rakibin birçok tehlikeli atağını önleyerek takımının oyunda kalmasını sağladı. Ligde ise geride kalan 7 maçın 5'inde kalesini gole kapatan tecrübeli kaleci, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Kasımpaşa ve Antalyaspor karşısında rakip forvetlere gol şansı tanımadı.


DZEKO FIRTINASI

Bu yaz transfer edilen Edin Dzeko, sarı-lacivertli forma altında müthiş bir başlangıç yaptı. Boşnak golcü, bu sezon çıktığı 13 maçta 9 gol ve 1 asistlik performansıyla takımın en skorer ismi oldu. Dzeko'yu ise 5 gol ve 4 asistle Sırp yıldız Dusan Tadic takip ediyor.

 

İRFAN CAN KAHVECİ KAYIPLARDA

Geçtiğimiz sezon 46 resmi maçta 18 gol ve 10 asistlik bir performans sergileyen İrfan Can Kahveci, bu sezona istediği gibi başlayamadı. Mourinho'nun kadro tercihleri nedeniyle fazla forma şansı bulamayan milli futbolcu, şu ana kadar çıktığı 11 resmi maçta sadece 3 kez ilk 11'de görev aldı ve 1 gol, 1 asistle beklentilerin altında kaldı.


AMRABAT İLK ASİSTİNİ YAPTI

Transferin son günlerinde Fiorentina'dan kadroya katılan Faslı yıldız Sofyan Amrabat, Twente maçında ilk kez sarı-lacivertli forma altında gol katkısı verdi. Oynadığı etkili futbolla beğeni toplayan Amrabat, özellikle savunmada gösterdiği dirençle öne çıktı. Twente deplasmanında takımının golünde harika bir asist yaparak Tadic’i golle buluşturan Faslı oyuncu, Fenerbahçe'nin aldığı 1 puanda önemli bir rol oynadı.