Fenerbahçe’de Szymanski gerçeği! Mourinho’nun oynatmasının sebebi…

Son dakika Fenerbahçe haberleri: Fenerbahçe'de gösterdiği performansla reaksiyon çeken ve etkisiz olduğu için eleştirilen Sebastian Szymanski, teknik yönetici Jose Mourinho'nun vazgeçilmezlerinden olmaya devam ediyor. Deneyimli çalıştırıcının, Polonyalı futbolcuda ısrar etmesinin sebebi ortaya çıktı. İşte ayrıntılar... (FB spor haberi)


Trendyol Süper Lig'de ulusal ortaya 16 puanla 4. sırada giren Fenerbahçe'de en çok konuşulan isimlerden biri Sebastian Szymanski oldu.


Polonyalı yıldız, geçtiğimiz dönem başında gösterdiği performansla ve yaptığı skor katkısıyla taraftarın sevgilisi olmuştu.


Szymanski bu dönemse geçen yılın tam karşıtı bir grafik çiziyor.


Fenerbahçe'de dönem başından beri en çok eleştirilen isim olan Sebastian Szymanski, beklenen performansı gösterememesine karşın Teknik Yönetici Jose Mourinho'nun birinci tercihi olmaya devam ediyor.


Polonyalı futbolcu, Trendyol Süper Lig'de oynanan 7 maça da birinci 11'de başlarken, Avrupa'da ise 6 uğraşta talih buldu.


Geçen dönem Muhteşem Lig'in birinci 7 haftasında 5 gol, 1 asistle fevkalade bir skor katkısı veren Szymanski bu dönem ise yalnızca bir asist yaparak beklentilerin uzağında kaldı.


Taraftarın da vakit zaman eleştirdiği sarı-lacivertli futbolcudan her şeye karşın hocası vazgeçmiyor.


Milliyet'in haberine nazaran, bunun en büyük sebebinin Polonyalı futbolcunun alandaki gücü olduğu öğrenildi.


Mourinho, Szymanski'nin ilerideki katkısının yanında müsabaka içinde daima defansa yardım ettiği ve rakibine yapılan baskıda değerli bir rol oynadığını düşünüyor.


Portekizli çalıştırıcı bu yüzden onu kulübeye çekmiyor.


Jose Mourinho birçok maçın akabinde Szymanski'nin performansının sorulmasının akabinde, "Szymanski'nin gruba yaptığı katkı bizler için çok kıymetli. O baskıdaki şiddetimizin devamlılığını sağlıyor. Bunu 90 dakika boyunca yapıyor. Savunma gerisine koşular yapıyor ve savunma oyuncuları ortasındaki boşlukları kıymetlendiriyor. Bizim için her vakit çok kıymetli bir oyuncu" tabirlerini kullanmıştı.


Süper Lig'de 1.35 gol beklentisi yakalayan ve maç başına 1.7 şut istatistiğiyle oynayan Szymanski isabetli şut yüzdesinde ise 0.4 üzere hayli düşük yüzdeye sahip.