Fenerbahçe’de Jose Mourinho’dan zam isteği! İş, başa düştü…

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’dan milli arada flaş çıkış... Başarılı hoca bir yandan takımını taktiksel ve fiziksel olarak güçlendirmeye çalışırken diğer yandan da oyuncular arasındaki dengeyi de önemsiyor.

Bir dizi talepte bulundu!

Takım içinde soruna neden olabilecek her türlü parametreyi dikkate alan Portekizli teknik adam, yönetime bir dizi talepte bulundu. Mou, İrfan Can Kahveci ve Osayi Samuel’in sözleşmelerinin kısa süre içerisinde yenilenmesini isterken yerli oyuncuların yaşayabileceği sıkıntıları da masaya yatırdı.

Mourinho kolları sıvadı! 

Özellikle sözleşmesi TL üzerinden yapılan ve maaşları takımdaki çok sayıda oyuncuya göre düşük kalan bazı isimlerin de kontratlarında güncelleme yapılmasının oyuncular arasındaki motivasyonu artıracağını düşünen Mourinho bu konuya da önem verilmesinin ciddi şekilde üzerinde duruyor ve bu konuda kolları sıvadı.

İlk görüşme İsmail’le

Bu kapsamda ilk olarak masaya oturulacak olan ismin ise İsmail Yüksek olduğu gelen haberler arasında. Adı birçok kez transferle anılan oyuncuya devre arasından önce ciddi bir iyileştirme yapılacağı belirtildi.

Kostic hazır kıta! 

Transferin son gününde Juventus’tan kiralık olarak takıma katılan, hazır olmadığı için uzun süre Samandıra’da önce özel bir program, daha sonra da takımla birlikte çalışan Kostic, Samsunspor maçını iple çekiyor. Antalyaspor maçı ile birlikte yarım devre için çubukluyu sırtına geçiren başarılı sol kanat oyuncusu, aldığı süreyi iyi kullanmış, formaya yakın olduğunu göstermişti.

Milli arayı çok iyi değerlendiren Filip Kostic, Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu sonrası bu mevkinin vazgeçilmezi haline gelen Oosterwolde’ye de iyi bir alternatif olacak. Sol kanatta oyunun hem savunma hem de hücum yönünü çok iyi kullanan Kostic, sol açıkta zaman zaman destek alamadığı için yalnızları oynayan Maxsimin’in de işini kolaylaştıracak.

Fred’in gözü sadece hocasında

Fenerbahçe’de son dönemde yaşadığı düşüş nedeniyle eleştiri oklarının yöneltildiği Fred, bu duruma kulak tıkadı. Rizespor’a karşı 3 gol atan ve kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Brezilyalı için Mourinho, “Takıma kattığı dinamizm onu farklı kılıyor” demişti. Fred de Portekizli teknik adamın sözlerini kendine dayanak yapıp, “Takım olarak her maça kazanmak için çıkıyoruz.

Benim için önemli olan teknik direktörümüzün o maçta bana biçtiği görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek. Ben her zaman bireysel yeteneklerimi sergilemek yerine, takım oyuncusu olmayı tercih ettim. Avrupa Ligi’nde hem de Süper Lig’de başarı için hep birlikte ter dökeceğiz” ifadelerini kullandı