Fenerbahçe’de Jose Mourinho’dan flaş açıklama! “Eğer Aziz Yıldırım seçilirse…”

Süper Lig devlerinden Fenerbahçe'de Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho kendisi için düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mourinho'nun bilhassa Aziz Yıldırım ile ilgili sorulan soruya verdiği o karşılık dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Süper Lig devlerinden Fenerbahçe'de grubun yeni teknik yöneticisi Jose Mourinho kendisi için düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Jose Mourinho için düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sportif Yönetici Mario Branco da yer aldı.

"Aziz Yıldırım 'Mourinho ile benim sayemde anlaştılar' dedi. Bu mevzunun aslı nedir?"

ALİ KOÇ: ANLAŞTIM DEMEKLE OLMAZ

"Hocamıza fevkalade bir beğenilen geldin kutlaması yaptık. Mourinho ve grubu 'Böyle bir imza merasimi yaşamadık' dediler. Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. 6 yıldır yaptığımız hiçbir transferle ilgili haber sızdırmadık, ıslak imzayı gördüğümüz vakit açıkladık. Sayın Yıldırım 'Anlaştım' dedi. Anlaştım demek iş bitti demek, o denli değildi."

ALİ KOÇ'TAN ŞAMPİYONLUK VE TRANSFER AÇIKLAMASI

"Şampiyonluk, kelam vermekle olmuyor. Olsaydı sabahtan akşama kadar verirdik. Sadece popülist olmak için boş vaatlerde bulunmayacağız. Anlaştık dersek anlaşırız. Cumartesi gününe bitmemiş bir transfer açıklamayacağız, biterse başka. Mario Branco'nun çalışmaları var."

MOURINHO: BENİMLE BAĞLANTIYA GEÇEN BİRİNCİ KİŞİ...

"Stadyuma gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Evvelden 'Ben Mourinho'yum' derdim, artık 'Ben Fenerbahçe'nin hocasıyım' diyorum. Zira kendimi bu türlü isimlendirmek istiyorum. Benimle irtibata geçen birinci kişi Mario Branco'ydu."

"KİMSEDEN MÜSAADE İSTEMEDİM"

"Kimseye bir şey sormama gerek yoktu. Aileme, özel dostlarıma, menajerime danışırım fakat kimseden ne yapmam gerektiğine dair müsaade almam. Olağan ki saklamayacağım, Sayın Yıldırım'la da bir görüşmem oldu lakin bir müsaade almadım."

"Aziz Yıldırım lider seçilirse, Jose Mourinho'nun vazifesi devam edecek mi?"

"İki yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik yöneticisiyim. Ali Koç ve Mario Branco buradayken bu mukaveleyi imzaladım. Bana sunulan proje ve tertip çok değerliydi. Büyük gruplarda çalıştım, gördüğüm düzey çok güzel. İstikrar isterim, benim için değerlidir. Fenerbahçe'nin teknik yöneticisiyim ve taraftar için elimden gelen her şeyi yapacağım."

MOURINHO: F.BAHÇE İÇİN İKİ KERE DÜŞÜNMEM

"Portekiz'de Süper Lig maçları canlı yayınlanıyor. Fenerbahçe'yle irtibata geçmeden önce de ligi esasen nizamlı formda takip ediyordum. Şayet Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için sesimi yükseltmem gerekirse bunu iki sefer düşünmem."

MOURINHO'DAN İSMAİL KARTAL SÖZLERİ

"Geçen dönem konusunda yorum yapmak etik olmaz. İsmail Kartal ile çok yeterli bir dönem geçirildi. Şuna eminim ki biz Fenebahçe taraftarlarının düşlerini gerçekleştirmek için çok güçlü bir takım kuracağız. İsmail Kartal'a düzgün dileklerimi sunuyorum. Bıraktığı kadro için teşekkür ediyorum."

"OYUNCULAR BANA GÜVENMELİ"

"Burada sorulan sorular çok uzun. Bir soru için çok konuşulduğunu düşünüyorum. Sorular kısa olmalı ki daha fazla soru sorulsun ve daha fazla yanıt alınabilsin. Oyuncularımın bana güvenmelerini isterim. Dürüst biriyim. Onlar için her vakit çok düzgün biri olmayabilirim lakin dürüst olurum. Onların kanıları benim için çok kıymetli."

"İLK HEDEFİMİZ ŞAMPİYON OLMAK"

"Ana amacımız Harika Lig'i kazanmak. Beşerler büyük düşünüyorlar, ben Avrupa'da 6 final oynadım ve 5'ini kazandım ancak adım adım gitmemiz gerekiyor. Play-off'lar bizim için kolay olmayacak. Tahminen bunu söylemem hakikat olmayacak lakin EURO 2024'te olacak oyuncularımız umarım erkenden elenirler."

"ELİMDE OLSA HAFTAYA BİRİNCİ MAÇIMA ÇIKARDIM"

"Benim için hırs her maçı kazanıp şampiyon olmaktır. Fenerbahçe'nin realitesi bu. Taraftarlarımızın neler hayal ettiğini biliyorum. Şayet imkanım olsaydı yarın idmana başlar, önümüzdeki hafta sonu birinci maçına çıkardım."

"BASKIYI KALDIRAMAYANLAR OYNAYAMAZ"

"Sabırlı olması gerekenler, sakin olması gerekenler lider, yöneticiler, hoca. Taraftarlar çılgın ve talepkar olmalı, üstümüzde baskı yaratmalı. Fenerbahçe'de oynayan oyuncu bu baskıyı kaldıramıyorsa, burada oynayacak kadar güzel değildir."

"HEDEFİMİZ PUAN SAYISI DEĞİL ŞAMPİYONLUK"

"Bir ekibin 99, bir ekibin 102 puan toplaması lig için yeterli bir şey değil. Bu farkın kapanması gerekiyor. Umarım lig gelecek dönem daha istikrarlı ve daha çekişmeli olur. 99 puandan az alalım fakat şampiyon olalım."

"BÜTÜN İLGİYİ İSTERİM"

"Patronun ben olduğum kıymetli, takımımda kimlerin olduğu sizler için değerli olmamalı. Hepsi yüksek kalitede beşerler olacak. Kendilerini yavaş yavaş tanıyacaksınız, ben bu hususta bencilim ve bütün ilgiyi üzerimde isterim."

MARIO BRANCO: F.BAHÇE'YE EN GÜZELLER GELECEK

"Jose Mourinho'yla Fenerbahçe'ye gelmesi için konuşan birinci şahısım. Ondan sonra olan şeyler beni ilgilendiren şeyler değil. Liderimizin sahip olduğu vizyon, futbol tarihinin en âlâ teknik yöneticilerinden birinin ilgisini çekmeyi başardı. Fenerbahçe'den en uygun işi yapmak için para alıyorum. En düzgün teknik yöneticiler, en güzel oyuncular en âlâ işçiler getirmek için buradayım. Fenerbahçe'ye en uygunları getireceğim."

"MAYIS AYINDA ŞAMPİYON OLMALIYIZ"

"Transfer ayında değil, Mayıs ayında şampiyon olmak istiyorum. Geçen sene transferde âlâ iş çıkarttık. Biraz taraflıyım lakin tutturma oranımızın düzgün olduğunu düşünüyorum. Lidere, idareye, scoutlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sportif manada ihtilale inanmam. Geçen sene düzgün bir şey yaptık, kadro hem performans, hem de istatistik manasında yeterli bir iş çıkardı. Fakat geliştirecek çok noktamız var ve bunu yapacağız.

"MOURINHO'NUN İSTEDİKLERİ ALINACAK"

"Jose Mourinho'nun istediği transfer profillerini biliyoruz. Pazarda hocamızın istediği oyunculara uygun isimlerin kimler olduğunu biliyoruz. Seçim devrinde geçiyoruz.. Önümüzdeki pazartesiden itibaren tam gaz çalışmak için hazırız. Şiddetli bir yaz olacak. EURO2024, müsaadeye giden oyuncular, erken eleme maçları... Şampiyonlar Ligi büyük bir amaç. Dinamik ve markete yaklaşımımızla esnek olmamız gerekiyor. Lidere teşekkür ederim, Jose Mourinho'nun istediği formda markete giriş yapabileceğimizi düşünüyorum."