Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci neden oynamıyor? Sebebi ortaya çıktı

Son dakika Fenerbahçe haberleri: Geçtiğimiz dönem sarı-lacivertli formayla gösterdiği performansla göz dolduran İrfan Can Kahveci, Jose Mourinho'nun kadronun başına geçmesinin akabinde birinci 11'deki yerini kaybetti. Portekizli teknik adam ulusal futbolcuyla müddet vermediği için sık sık eleştirilirken, İrfan Can'ın oynamama sebebi aşikâr oldu. İşte ayrıntılar... (FB spor haberi)


Geçtiğimiz dönem İsmail Kartal ile tarihi bir dönem geçiren Fenerbahçe, yalnızca 1 mağlubiyet almasına ve 99 puan toplamasına karşın dönemi 102 puan toplayan Galatasaray'ın gerisinde 2. sırada tamamlamıştı.


2023/24 döneminde oynadığı futbolla taraftarını mest eden sarı-lacivertlilerde öne çıkan isimlerden biri de İrfan Can Kahveci olmuştu.


2020/21 döneminin orta transfer devrinde Başakşehir'den transfer edilen İrfan Can, kendisinden beklenen patlamayı geçen dönem yaptı.


29 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz dönem çıktığı 46 maçta 18 gol ve 12 asistlik bir performans sergileyerek 30 gole direkt katkıda bulundu.


Takımın vazgeçilmezleri ortasına giren ulusal oyuncu, Jose Mourinho'nun kadronun başına geçmesi ve Allan Saint-Maximin'in transfer edilmesinin akabinde birinci 11'deki yerini kaybetti.


Sarı-lacivertli taraftarlar İrfan Can'ı oynatmadığı için sık sık Mourinho'yu eleştirirken, 29 yaşındaki yıldızın neden oynamadığı ortaya çıktı.


Milliyet'in haberine nazaran Jose Mourinho, geçiş oyunu oynamak ve rakibi üzerine çekmek istediği ayrıyeten devamlı önde baskı yapmak istemediği için İrfan Can Kahveci yerine Allan Saint-Maximin'i tercih ediyor.


Portekizli çalıştırıcının geniş alanlarda daha tesirli olduğu için Fransız futbolcuya talih verdiği belirtildi.


İrfan Can Kahveci bu dönem Fenerbahçe formasıyla 10 maça çıktı.


Milli futbolcu, 1 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.


İrfan Can'ın sarı-lacivertlilerle olan mukavelesi dönem sonunda bitecek.


29 yaşındaki oyuncunun yeni piyasa bedeliyse 10 milyon Euro.