Fenerbahçe’de Edin Dzeko ile Dusan Tadic hayal kırıklığı içerisinde

Süper Lig'in 6. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-1 kaybeden Fenerbahçe, ezeli rakibinin 5 puan gerisine düştü. Edin Dzeko ile Dusan Tadic, taraftarları önünde aldıkları mağlubiyet nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını vurguladılar ve şu ifadeleri kullandılar:

Edin Dzeko: Sakin kalmalı, hatalarımızı değerlendirmeli ve analiz etmeliyiz

Bana göre maça iyi başladık. Bazı fırsatlar da yarattık ama maalesef golle sonuçlandıramadık. Aslında ortada hiçbir şey yokken kalemizde goller gördük. Aslında buna benzer golü Lugano maçında da yedik. Tabii ki bu bizi biraz zora soktu ve aynı zamanda rakibe öz güven verdi. Sonrasında işler bizim açımızdan biraz daha zorlaştı. Buna rağmen elimizden geleni yaptık. Gol atmak adına çabaladık. Jayden’in girmiş olduğu pozisyon vardı, diğer yarattığımız şanslar vardı. Yediğimiz ikinci gol çok ama çok basitti. Bizim gibi bir takım böyle gol yememeli. Sakin kalmalı, hatalarımızı değerlendirmeli ve analiz etmeliyiz. Aldığımız mağlubiyetten dolayı büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz.”

https://twitter.com/fanatikcomtr/status/1837599653807989056

Dusan Tadic: Beraber defans, beraber atak yapmayı bilmeliyiz

“Evet, açıkçası maçtan önce konuşmamız gereken her şeyi konuştuk. Yapmamız gerekenleri, yapmamamız gerekenleri iyi biliyorduk. İlk 25 dakika özelinde aslında rakip kalede fırsatlarda yarattık eğer bunları golle neticelendirmiş olsaydık daha farklı olabilirdi. Ama yediğimiz goller hoş değildi bizim açımızdan çünkü rakibe çok fazla enerji verdik, derbilerde bu tarz şeyler olmamalı. Beraber defans, beraber atak yapmayı bilmeliyiz. Çok basit goller yedik. Bunları yapmamamız gerekiyor.”

Dzeko'dan tatsız siftah

Geçen sezon büyük maçlarda sadece Beşiktaş’a golü olan ve Galatasaray’a karşı 2 derbiyi de boş geçen Edin Dzeko, dün penaltıdan ağları havalandırdı. Fakat bitiricilik noktasında akan oyunda etkisiz kaldı. Ligin ilk 4 haftasında ağları havalandıran Bosnalı yıldız, sadece geçen hafta Kasımpaşa’ya gol atamadı. Dzeko, sezon başından bu yana 12 resmi maçta toplamda 10 gole sahip.