Fenerbahçe’de 5’i yeni transfer, 7 futbolcu için imza merasimi düzenlendi

Fenerbahçe, yeni transferleri Allan Saint-Maximin, Cenk Tosun, Oğuz Aydın, Çağlar Söyüncü ve Levent Mercan'ın yanı sıra mukaveleleri uzatılan Mert Hakan Yandaş ve Ertuğrul Çetin için imza merasimi gerçekleştirdi.

Fenerbahçe'nin takımına kattığı Allan Saint-Maximin, Cenk Tosun, Oğuz Aydın, Çağlar Söyüncü ve Levent Mercan'ın yanı sıra sözleşmeleri uzatılan Mert Hakan Yandaş ve Ertuğrul Çetin için imza merasimi düzenlendi.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen imza merasimine futbolcuların yanı sıra Fenerbahçe Sportif Yöneticisi Mario Branco da katıldı.

Yeni transferleri tanıtmak istediklerini söyleyen Mario Branco, şu anda UEFA Şampiyonlar Ligi eleme tipinde Lugano ile yapacakları maçlara odaklandıklarını belirtti. Branco, daha sonra oyunculara kelam verdi.

SAİNT-MAXIMIN: "BAŞARIRSAK MESLEĞİMDEKİ BİRİNCİ ŞAMPİYONLUK OLACAK"

Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatarak kelamlarına başlayan Allan Saint-Maximin, "Dürüst olacağım. Açıkçası buraya gelmek planlarım içinde yoktu, ta ki Mario arayana kadar. Kendisiyle konuşunca fikirlerim netleşti. Hocamız Mourinho'yla da 1 saatlik konuşma yaptım. Onlar benim buraya gelmem için her şeyi yaptı. Kendimi güzel hissetmem ismine her şeyi yaptılar. Olağan ki şunu da söylemeliyim, Mario Branco'suz bu transfer gerçekleşmeyebilirdi. Hocamız da bana güvendi. Burada en düzgününü yapıp Fenerbahçe'ye yarar sağlamak istiyorum." açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda katkı sağlamak için geldiğinin altını çizen Saint-Maximin, şunları kaydetti:

"Ana maksadım şampiyonluk yaşamak. Başarırsak mesleğimdeki birinci şampiyonluk olacak. Ben de bu doğrultuda elimden gelenin en güzelini yapacağım. Formda olduğumda neler yapabileceğimi çok güzel biliyorum. Buraya geldiğim için herkese teşekkür ediyorum. Futbol yalnızca saha içinde olan bir durum değil, saha dışı da değerli. Bir ekip sizi getirmek için birçok şey yapıyorsa, siz de saha içinde bunun karşılığını vermelisiniz. Ben de şampiyonluk yolunda elimden gelenin en uygununu yapacağım."

CENK TOSUN: "ELİMDEN GELENİ ALANDA VERECEĞİMDEN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN"

Beşiktaş'la mukavelesi sona erdikten sonra Fenerbahçe'yle anlaşan ulusal futbolcu Cenk Tosun, sarı-lacivertli topluluğa geldiği için çok keyifli olduğunu tabir etti.

Transferde emeği geçenlere teşekkür eden Cenk, "Bu forma altında tabirin son damlasına kadar savaşacağımın kelamını veriyorum. Grup arkadaşlarım bana adaptasyon sorunu yaşatmadı. Yabancı arkadaşlarla da yeterli bir bağım vardı. Tadic ve Dzeko'yla dışarıda da görüşüyorum. Elimden geleni alanda vereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın." diye konuştu.

Fenerbahçe'den daha evvel transfer teklifi almasına rağmen periyodun kuralları doğrultusunda muahedenin olmadığını söyleyen Cenk, forma rekabetine hazır olduğunu kelamlarına ekledi.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ: "HERKESİN KEYİF ALDIĞI BİR KADRO OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Fenerbahçe'de geçen dönem kiralık olarak forma giyen Çağlar Söyüncü, kendisini hiçbir vakit kiralık oyuncu olarak hissetmediğini vurguladı.

Çağlar, kulüp başkanı Ali Koç'un kendisine planlarını sorduğunda "Önceliğim her vakit Fenerbahçe." dediğini belirterek, "Bir ay boyunca hiçbir kulüple, hiçbir menajerle görüşmedim. Liderimiz, Acun abi ve Mario'ya teşekkür ederim. Görüşmemiz çok kısa sürdü. Burada maksadımız her vakit olduğu üzere şampiyon olmak. Bunun için çaba edeceğiz. Herkesin keyif aldığı bir ekip oluşturmak istiyoruz. Dünya çapında bir hocamız olduğu için de çok şanslıyız." açıklamasını yaptı.

LEVENT MERCAN: "BENİ FARKLI KONUMLARDA DA KULLANABİLİRLER"

Fatih Karagümrük'ten transfer edilen Levent Mercan, çok keyifli olduğunun altını çizdi.

Kendisi ismine çok güzel bir süreç yaşandığını lisana getiren Levent, daha evvel Andrea Pirlo'yla çalıştığını, artık de Jose Mourinho'yla çalışmanın heyecan verici olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Dünya çapındaki hocalarla çalışmak çok hoş. Bu herkese nasip olmaz. Ben bunu daha evvel yaşadım. Benim için hoş. Ben son 2 senede kendimi sol bekte uygun hissettim. Bir futbolcu için farklı durumlarda oynamak âlâ bir şey. Beni farklı konumlarda da kullanabilirler. Birinci tercihim sol bek. Ben kendimi orada daha uygun düşünüyorum."

Sarı-lacivertli takımın bir diğer yeni transferi Oğuz Aydın da bir an evvel taraftarlarla buluşmak istediğini söyledi.

Sözleşme uzatılan oyunculardan Mert Hakan Yandaş, sarı-lacivertli ekibe birinci imza attığı günkü heyecanını koruduğunu belirtirken, genç file bekçisi Ertuğrul Çetin de kendisine duyulan itimadı boşa çıkarmamak için çok çalışacağını kaydetti.