FENERBAHÇE HABERLERİ: İsmail Yüksek’ten İsmail Kartal’a övgüler!

Fenerbahçe'nin futbolcusu İsmail Yüksek, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Yüksek, "İsmail Kartal, Fenerbahçe ruhunu futbolculara aşılayabilen bir hoca" dedi. Bu yılın çok bedelli olduğunun altını çizen başarılı oyuncu, şampiyonluğa ulaşmak istediklerini belirtti.

Fenerbahçeli futbolcu İsmail Yüksek, yanlışları en aza indirerek şampiyonluk gayesine ulaşmak istediklerini söyledi.

Sarı-lacivertli oyuncu, yeni dönem hazırlıklarının devam ettiği Rusya kampında kulüp televizyonuna konuk oldu.

Kamp süreciyle ilgili İsmail Yüksek, "Kamp periyodu ağır geçiyor. Hava da çok değişken, bir sıcak, bir soğuk ancak bunun ötesinde gerçek manada çok hoş kamp oluyor. İsmail (Kartal) Hoca'mızla bir arada yeni bir periyoda başladık. Gruba yeni katılan arkadaşlarımız da oldu. Onların ahenk süreçlerinde her vakit yanlarında olmaya çalışıyoruz. Şu an kadrodaki arkadaşlık çok âlâ. Umarım bu durum lige de çok hoş bir biçimde yansır." dedi.

"GEÇEN YILKİ KUSURLARI YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Geçen dönemin yorucu geçtiğini ve Türkiye Kupası şampiyonluğuyla kapattıklarını belirten başarılı orta saha, şöyle devam etti:

"Ancak futbolda hiçbir vakit dün yok. Bizim önümüze bakmamız gerekiyor. Geçen sene yaptığımız kusurları bu sene yapmamamız gerekiyor. Kendimize mahsus değerlendirmeler yapmamız gerekiyor ki teknik takımımızla, ağabeylerimizle, kardeşlerimizle bir arada konuşup, geçen sene yaptığımız kusurları bu sene yapmamaya çalışıyoruz. Bizim için bu sene hakikaten çok bedelli olacak. Şu anda da hoş bir kamp periyodu geçiriyoruz. Lige hazırlanmaya, daha da güçlenmeye çalışıyoruz. Birinci hazırlık maçımızı oynadık. Alışılmış ki onun değerlendirmesini hocamız ve teknik grup yapacaktır lakin her ne kadar penaltılarla kaybetsek de en azından yeterli bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Oyun içinde kimi yerlerde güzeldik kimi yerlerde kusurlarımız oldu. Umarım geçen yılki kusurları yapmadan döneme başlarız. Geçen yılki yanlışları bu sene en aza indirerek düzgün bir dönem geçirmeyi hedefliyoruz.

Hazırlık maçı yaptıkları son Rusya şampiyonu Zenit'e karşı fizikî manada başa baş bir oyun sergilediklerine dikkati çeken Yüksek, üç kulvarda da çaba edebilecek kalitede bir kadroya sahip olduklarını vurguladı.

"İSMAİL KARTAL GERÇEK MANADA BİR FENERBAHÇE EFSANESİ"

İsmail Yüksek, teknik yönetici İsmail Kartal'ın sarı-lacivertli kulüp için kıymetli bir isim olduğunu aktarırken, "İsmail Kartal, Fenerbahçe ruhunu futbolculara aşılayabilen bir hoca. Hocamızla ben birinci sefer çalışıyorum. Gerçek manada bir Fenerbahçe efsanesi. Bu sene onun istediklerini alana yansıtırsak, çok hoş bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum. Kendisiyle birebir irtibatımız çok âlâ. Oyuncuyla irtibatı kusursuz. Çok dolu bir hoca. Tahminen de son zamanlardaki en büyük eksikliğimiz bu. Alana Fenerbahçe ruhunu yansıtmamız, bir karakter koymamız gerekiyor. İsmail Hoca da o karakteri bize hissettirebilecek biri. Saha içinde de saha dışında da o denli. İstediklerini alana yansıtırsak bizim için hoş olacak. Benimle de çok ilgileniyor. Teşekkür ederim. Umarım benden istediklerini alanda en yeterli biçimde veririm." değerlendirmesinde bulundu.

Taraftar takviyesinin ehemmiyetine dikkati çeken Yüksek, kelamlarını şöyle tamamladı:

"Onlarla birlikte kimi maçlarda çok farklı düzeylere çıktık. Bunu rakip ekipler da gördü. Geçen seneyi unutup, yapılan yanlışları en aza indirip, başarılı bir dönem geçirmeye çalışacağız. Taraftarlarımızın bize vereceği takviye çok fakat çok değerli. Şu anda Rusya'dayız ve buradaki stadyumda bile taraftarımızı görüyoruz. İnanın çok farklı bir ortam oluşuyor. Onları görünce duygulanıyoruz. Bu esasen Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür. Dünyanın her bir köşesinde bir Fenerbahçe taraftarı var. Bizler de bu ekipte, bu türlü büyük bir toplulukta oynadığımız için gurur duyuyoruz. Taraftarlarımız her vakit yanımız olsun, her vakit bizi desteklesin. Bu sene çok kıymetli. Elimizden ne geliyorsa yapıp, topluluğumuzla birleşip, istenilen şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Kimse onlardan daha çok isteyemez fakat biz de çok fakat çok istiyoruz. Alışılmış 9 yıldır bu ekip şampiyon olamıyor. Bu sene inşallah 9 yıllık süreci sonlandırmak istiyoruz."