FENERBAHÇE HABERİ – İrfan Can Kahveci’den Jose Mourinho itirafı! “İzlanda maçından sonra…”

Son dakika Fenerbahçe haberleri: Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin UEFA Uluslar Ligi'nde İzlanda ile oynadığı ve 4-2 kazandığı maçta millilerimizin birinci golünü kaydeden yıldız oyuncu, müsabaka sonrası sarı-lacivertli ekibin teknik yönetici Jose Mourinho ile ortalarında geçen diyalogu anlattı. İşte o kelamlar... (FB spor haberi)


Fenerbahçe'nin ulusal futbolcusu İrfan Can Kahveci, FB TV'de yayınlanan 'Günün Röportajı' programına konuk oldu. A Ulusal Kadro'nun, UEFA Uluslar B Ligi'nde Karadağ ve İzlanda ile oynadığı maçlarda kaydettiği gollerle galibiyetlerde kıymetli rol oynayan Kahveci hem performansını hem de ulusal ortayı kıymetlendirdi.


"MİLLİ ORTA ÇOK VERİMLİ GEÇTİ"

Sözlerine birinci olarak ulusal ortayı kıymetlendirerek başlayan İrfan Can Kahveci, "Milli orta hem grup için hem de benim için çok verimli geçti diyebilirim. Yani benim açımdan harikaydı. İki maçta da gol atmak çok hoştu. Hakikaten ulusal ekipte uygun bir neslimiz var. Çok uygun ahenk sağladık. Hoş gidiyoruz. İnşallah ileride de Dünya Kupası'na katılmak için elimizden geleni yapacağız. Güçlü yerlerde oynadık, uzun seyahatler yaptık lakin sonucu hoş oldu" dedi.


"TAKIM OLARAK ÇOK İYİYDİK"

A Ulusal Kadro'nun, Uluslar Ligi'nde deplasmanda İzlanda ile oynadığı karşılaşma için ise ulusal futbolcu, "Açıkçası hala belimde ağrılar var diyebilirim. Taban taş üzereydi. Güya taşta oynuyormuşuz üzereydi, kuvvetli bir yerdi. Çok şükür ki sakatlık olmadan o maçı atlattık. Sonucu da hoş oldu. Bizim açımızdan zordu. Güzel oyun oynandı, kadro olarak çok uygunduk. Benim attığım golle 1-1'i bulduk fakat kadro olarak çok güzel çaba ettik. Hoş bir sonuç aldık ve ben de bundan ötürü mutluyum" formunda konuştu.


"GOL ATTIKÇA GOL ATMA İSTEĞİM ARTIYOR"

29 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe'nin Süper Lig'de bu hafta sonu Samsunspor ile oynayacağımız maç ile ilgili de, "Milli ekibe gitmeden evvel de hırsım vardı ve bu gollere gereksinimim da vardı. İnşallah burada da devam edebilirim. Gol attıkça gol atma isteğim de artıyor diyebilirim. Samsun deplasmanı da güç ki oradaki yer de çok âlâ değildi. Fakat inşallah orada da gol atarım. Geçen sene deplasmanda asist yapmıştım, içeride gol atmıştım ve inşallah Samsun'a gol atarım" sözlerini kullandı.


"ZORLU BİR FİKSTÜRE GİRECEĞİZ"

Sarı-lacivertli grubun, Samsunspor ile başlayan ve Manchester United ile devam edecek şiddetli fikstür sürecini hakkında da konuşan İrfan Can, "Zorlu bir fikstüre gireceğiz. Samsunspor akabinde Manchester United üzere sıkıntı maçlar var. Lakin takım kalitemiz buna kâfi diyebilirim. Çok kıymetli oyuncularımız var. Bu takımın bu fikstürün üstesinden geleceğini düşünüyorum. Her maç güç, hiçbir maç kolay değil. Bazen kağıt üstünde kolay gördüğünüz maçlar güç olabiliyor, tıpkı biçimde güç gördükleriniz de bazen bir anda erkenden bitebiliyor. O yüzden biz her maça birebir konsantrasyonla çalışıp, inşallah hepsinden üç puanla dönmeyi hedefliyoruz" dedi.


"KENDİ KONUTUMUZDA KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ"

İrfan Can Kahveci, UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile oynayacakları karşılaşmaya dair görüşlerini paylaşarak, "Önemli bir grup. Yanılmıyorsam kıymetli de bir oyuncusu kırmızı kart görmüştü. Biz kendi konutumuzda oynuyoruz. Kendi konutumuzda kazanmak için maça çıkacağız, bu Fenerbahçe'nin genlerinde vardır. Kaldı ki kendi evimizdeki her maça kazanmaya çıkıyoruz, rakip kim olursa olsun! Fenerbahçe, çok büyük kulüplere karşı burada galibiyetler aldı, Chelsea FC üzere Bu eski genlerimizi yakalamamız gerektiğini düşünüyorum. Zira Fenerbahçe gerçek manada çok büyük bir kulüp. Bunu tekrardan göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.


"MİLLİ OYUNCULAR ULUSAL ORTADAN ÂLÂ DÖNDÜ"

Milli gruplara giden sarı-lacivertli futbolcuların son durumlarını da açıklayan İrfan Can, "Milli ekiplere giden oyuncular ulusal ortadan âlâ döndü. İnşallah grup için de güzel geçer. Sebastian Szymanski ve Dominik Livakovic ile ilgili de şunu söyleyebilirim. Sebastian ile konuştum o 'kırmızı kart' dedi, Livakovic 'kırmızı değil' dedi -Polonya-Hırvatistan karşılaşmanın 76. dakikasında Livakovic'in, Lewandowski'ye yaptığı müdahale- Ben de kırmızı kart olmadığını düşünüyorum. Bence orada yanlışlı bir karar oldu" dedi.


"YOĞUN FİKSTÜR FUTBOLCULARA YARIYOR"

Her futbolcunun forma giymesi açısından fikstür yoğunluğunun bir avantaj olduğunu lisana getiren 29 yaşındaki futbolcu, "Fikstür ağır alışılmış ancak biz artık alıştık bu biçimde olmasına. Herhalde uzunca bir müddettir tatil yapmıyorum. Bu sene başı da ulusal kadrodan döndük, çocuk oldu vs. hiç müsaade yapamadım. Ağır geçiyor, fikstür de ağırlaştı. İnşallah biz de bir orta tatil yaparız. Hepsi bir yana bu ağır fikstür futbolculara yarıyor diyebilirim. Şöyle ki oynamayan bir oyuncu öteki maç oynayabiliyor, fikstür çok ağır olduğu için. O nedenle herkesin oynadığı bir fikstür grupların daha işine geliyor diyebilirim" sözlerini kullandı.


"ÇOCUKLARIM BANA TALİH GETİRİYOR"

Çocukları Can ve Ata'nın kendisine baht getirdiğini aktaran İrfan Can Kahveci, "Evlilikte de her şey yolunda, çocuklar da çok şükür büyüyor. Can baya büyüdü, Cet daha şu an çok küçük natürel. Yavaş yavaş o da büyüyor. Şimdi maça gelmedi, çok erken. İnşallah onu maça getiririm. Can'ın birinci geldiği maçta kupa almıştım. Kadıköy'e birinci geldiği maçta gol atmıştım. İnşallah Ata'ya da nasip olur" açıklamasında bulundu


"İNŞALLAH HAT-TRICK YAPARIM"

Geçmişte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan bir isim olarak Avrupa Ligi'nde de hat-trick yapmak istediğinin altını çizen sarı-lacivertli futbolcu, kelamlarına şöyle devam etti: "İnşallah olur. Uzun vakitten beri düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapmıştım. Daima kendime diyorum, 'Bir daha ne vakit yapacaksın?' Kendimi motive etmeye, şartlamaya çalışıyorum ancak bazen de şartlayınca olmuyor. İnşallah hat-trick yaparım. Hat-trick yapmak da çok hoş bir duydu. İnşallah ilerleyen vakitlerde nasip olur."


"MOURINHO TEBRİK ETTİ"

Karadağ ve İzlanda karşısında kaydettiği goller sonrası Teknik Yönetici Jose Mourinho ile ortasında geçen diyaloğu ise İrfan Can, "Hoca gördü, tebrik etti ve 'Çok hoş goldü' dedi. Ben de teşekkür ettim. 'Bizim için de at' dedi, ben de 'İnşallah' dedim. Samsun'da inşallah golle başlarım. Samsun'un da Ceddimizden ötürü bizde başka bir yeri vardı. İnşallah orada bir gol daha atarım" dedi.


"TARAFTARLAR ADIMI BAĞIRINCA TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR"

Son olarak taraftarın takviyesinden ve ehemmiyetinden bahseden İrfan Can Kahveci, "Taraftarımız daima benim yanımda. Bana karşı daima dayanaklarını sunuyorlar. Ben de bundan ötürü çok memnun ve gururluyum. Burada güç vakitler geçirdiğim anlar da oldu lakin bunun üstesinden daima bir arada geldik. Onlar beni üst yükselttiler, yani bir üst düzeye çıkardılar. Onlara teşekkür ederim. Daima yanımdalar. Onlar 'İrfan İrfan' diye bağırdıkça benim tüylerim diken diken oluyor. Bundan sonra da inşallah onlara layık bir halde performansımı göstermeye devam edeceğim" diyerek kelamlarını noktaladı.