Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Ercan Taner galibiyet şifresini verdi

Ercan Taner, Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin analizini yaparken hataların belirleyici olacağını vurguladı. Orta saha mücadelesine dikkat çekti.

Sözcü Gazetesi spor yazarı Ercan Taner, Sözcü TV'ye Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kadıköy'de saat 20.00'de başlayacak maçla ilgili görüşlerini paylaşan Ercan Taner, iki takımın son durumunu paylaştı. Derbilerde ev sahibi ekiplerin taraftar etkisiyle her zaman öne çıkan taraf olduğuna dikkat çeken Ercan Taner, derbinin şifresini "hataya yer yok" olarak verdi.

Duayen isim, "Sporsever olarak bir isteğim var, futbol konuşulsun, futbol ön plana çıksın." ifadelerini kullandı:

"Jose Mourinho'nun oyun tarzına bakalım. Rakibi oynatmayı kabul etmeyen bir anlayışı var. Jose Mourinho'nun takımları genelde presi severler. Temaslı oyunu severler. Bu yüzden de, maçın çözümünün, orta alanda hangi takım başarılı olursa bu karşılaşmada bir adım önde olduğuna inananlardanım. Orta alana baktığımızda, Fred-Szymanski Fenerbahçe'nin önemli oyuncuları. İki yönlü oyuncular. Hem savunma hem de hücumda başarılı gözüken oyuncular. Galatasaray takımında yine oyun zekası çok yüksek ve deneyimli bir isim var, Mertens. Torreira-Sara'dan oluşan ikili savunmada çok başarılılar. Sara üzerine koyarak gelişen oyuncu olduğunu gösterdi. Orta alanda müthiş mücadele izleyeceğiz. Fred ve Szymanski'nin olduğu orta alan biraz daha başarılı gözükebilir, ev sahibi avantajıyla."

"DERBİDE EV SAHİBİ ÖNE ÇIKAR"

"Osimhen bir dünya yıldızı. Bizim ligin üç gömlek üstünde bir oyuncu. Dzeko da dünya tecrübesi. Forvetler anlamında birbirine yakın bir mücadele göreceğimizi söyleyebilirim. Okan Buruk'un derbi karnesi başarılı. Mourinho büyük maçları sever. Derbilerde saha ve seyirci avantajını kullananlar bir adım öne çıkıyor."


"DERBİNİN ŞİFRESİ: HATAYA YER YOK"

"Derbinin şifresi, maç içi değişkenlerin erken olmaması. Üçüncü dakikada ters bir hareket, büyük bir hata hemen ortaya çıkarsa, futbolun asıl şifresi bu. Derbilerin şifresi, hataya yer olmaması. Fazla hata, derbilerde maalesef hangi takım olursa olsun kayıplara yol açıyor. Kasımpaşa maçında pozisyon vermesine rağmen Fenerbahçe oyunu istediği gibi yönlendirdi. 2-0 öne geçtikten sonra kontrollü bir oyunu tercih etti. Burada ön plana gelen husus derbinin olması. Jose Mourinho'nun sakatlık olmasını istememesi. Bunu gayet doğal karşılıyorum. İlk derbisinde Mourinho mutlaka kazanmak isteyecek."

"FUTBOL KONUŞULSUN"

"Tribünler tıklım tıklım dolu olacak. Sporsever olarak bir isteğim var, futbol konuşulsun, futbol ön plana çıksın. Son yıllarda Fenerbahçe-Galatasaray maçları, öncesinde büyük heyecana sahne oluyor. Ama bir türlü futbolseverlerin istediği heyecan dolu, gol dolu oyunlara hasret kaldık. Bu yüzden, tekrar o günlere, o anlara dönelim diyorum."