Felipe Melo’dan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için flaş yorum: ‘Kıyaslamak bile doğru değil’


DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA İZLENECEK

Süper Lig’in 6. haftasında oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisi için nefesler tutuldu. Fenerbahçe - Galatasaray derbisi 21 Eylül cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak. Derbi dünyanın birçok ülkesinden futbolseverlere buluşacak. Fenerbahçe - Galatasaray mücadelesi Fransa, Amerika, Kanada, İspanya, Portekiz, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan, Arnavutluk gibi ülkelerden canlı yayınlanacak.


ÜNLÜLERİN DERBİ YORUMLARI

Maç öncesi hem spor hem de magazin dünyasının ünlü isimleri derbiye dair görüşlerini açıkladı. İşte o yorumlardan bazıları:


ARDA TURAN

"Saha içinde kalan, eğlenceli ve iyi oyunların oynandığı, hakemin konuşulmadığı bir derbi olsun. İki tarafa da başarılar diliyorum. Ben Galatasaraylıyım. Galatasaray kazanırsa mutlu olurum ama benim tek baktığım şey Eyüpspor ve Eyüpspor'un çıkarları."


NABİL DİRAR

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen şimdilerde ise Gostivar takımı için top koşturan Nabil Dirar derbi için şu ifadeleri kullandı:

"Bence herkes Mourinho'nun büyük bir teknik direktör olduğunu biliyor. O Çok iyi. Bu sene çok iyi bir takımı olduğunu düşünüyorum. Bu takımla şampiyon olabilir çünkü uzun zamandır bekliyoruz. Herkes için büyük bir derbi. Ben tabi ki Fenerbahçe'yi destekliyorum. Çünkü orada 5 yıl oynadım. Umarım Fenerbahçe kazanır"


'KIYASLAMAK BİLE DOĞRU DEĞİL'

Derbi için görüş beyan isimlerden biri de Felipe Melo oldu. Sarı-kırmızılıların efsane isimlerinden biri olan Melo şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray'ın çok önemli oyuncuları var. Osimhen çok ses getiren önemli bir oyuncu ama benim bu maçtaki favorilerimin en başında Barış Alper Yılmaz geliyor. Bence Kadıköy'de kilit oyuncu Barış Alper Yılmaz olacak. Lucas Torreira ile kıyaslanmam doğru değil aslında. Farklı tip oyuncularız. Galatasaray'daki Felipe Melo, bir sezonda 16 gol atmıştı, karşılaştırmak doğru değil aslında."


'RİO'DA BİR ASLAN'

"Galatasaray taraftarının yeri bende inanılmaz ayrı ve onları çok özledim. Rio'da Galatasaray için çarpan bir kalp var. Her maçı takip ediyorum. Umarım Galatasaray taraftarı beni hiç unutmaz, çünkü ben onları hiç unutmuyorum. En büyük Cimbom!"


ADNAN SEZGİN

"Hem Okan hocaya hem de takıma güveniyorum. Kadıköy'den en iyi sonuçla döneceğiz. Bence takım çok iyi bir yolda. İyi futbolcularımız var. Gönlüm onlarla beraber. Özellikle derbi müsabakalarında skor tahmini yapmak çok zor. Kadıköy'de oynamak da güç ama takımımıza güveniyorum."


HAKAN ÜNSAL

"Takım performans olarak beklenen seviyede değil ama sezona 5'te 5 yaparak başlamanın moral ve motivasyonu var. Galatasaray son yıllarda Okan hocanın önderliğinde derbilerde iyi sonuçlar alıyor. Okan hocanın tarzı belli ama Mourinho'nun tercihleri oyunun şeklini belirleyecek. Galatasaray açısından Davinson Sanchez ve Victor Osimhen belirleyici olacak. Sanchez, takımın savunmadaki aklı, güvencesi, yönlendiricisi. O iyi onarsa önündeki oyuncuların kalitesi ve bitiriciliği etkin hale geliyor"


'OSİMHEN'İN VARLIĞI'

"Osimhen normal bir transfer değil. Aslında gerçekleşmesi çok muhtemel bir transfer değildi. Bence müthiş bir oyuncu. Icardi zaten sakat. Osimhem'in varlığı ile Galatasaray'ın eli güçlendi. Onun olması taraftarı, basını, teknik ekibi ve futbolcular etkiler. Psikolojik üstünlük Galatasaray'da olacak. Belki de Mourinho, kafasındaki sistemde değişiklikler yapacak"


SAFFET AKYÜZ

"İki takım da UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendi. Bu futbolumuz adına Avrupa ile aramızın açıldığını gösteriyor. Galatasaray her şeye rağmen sezonda 5'te 5 yaptı. Son hafta futboluyla daha iyi sinyaller verdi. Yeni transferleriyle Galatasaray'ın derbide daha iddialı olacağına inanıyorum"


'TAKIMA YANSIYAN BİR ŞEY YOK'

"Geçen sezonki hayal kırıklığından sonra başkan Ali Koç büyük transfer vaadinde bulundu. Ancak takıma yansıyan çok özel bir şey görmüyorum. Osimhen, güçlü bir futbolcu. Deplasmanda üstüne oynanınca topu tutabilecek bir oyuncu. Galatasaray'ın kaliteli ayakları var. Bu nedenle fark yaratabilir."


YASİN ÖZTEKİN

“Zorlu karşılaşma Fenerbahçe'nin evinde oynanacak. Temennim güzel ve seyir zevki üst seviyede bir maç olması yönünde. Sadece sporun, futbolun konuşulduğu bir maç olmasını istiyorum. Tabii ki Fenerbahçe'nin sahasındaki maçlar Galatasaray için bu zamana kadar çok kolay olmadı. Ama bu sene Fenerbahçe, 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı, Galatasaray da iyi başladı. O yüzden ortada ve bol gollü bir maç bekliyorum. Sonuçta ikisi de kazanmak isteyecek, Fenerbahçe kendi taraftarının önünde oynuyor. Yeni hocası var. Galatasaray'da tabii ki yeni transferleriyle fark oluşturmak isteyecek. İyi olanın kazanacağı bir maç olsun”


'SADECE FUTBOL KONUŞULSUN'

“Okan hoca Türkiye'de futbolculuk kariyerinde büyük başarılar elde etmesinin yanı sıra teknik direktörlük görevinde de Galatasaray'da bayağı iyi şeyler yaptı, kupalar kazandı. Tabii ki Jose Mourinho'yu konuşmaya gerek yok. Dünyaca ünlü bir teknik direktör. Bence futbolu konuşmamız lazım sadece. Hocalar birbirine ufak tefek atışmalarda bulunabilir ama bunu çok fazla abartmamak lazım. Sadece futbola konsantre olup, sadece futbolun konuşulduğu bir maç olmasını istiyorum”


'VAR KAYITLARINI BEN İNCELEYECEĞİM'

Ünlü Sanatçı Metin Şentürk, kısa bir süre önce Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı'na sponsor olan Ergünler Lojistik'in sahibi Faysal Ergün ile bir araya geldi. Sohbette yapmış olduğu esprilerle herkesi güldüren Şentürk, son dönemde kadın futbolunun yükselişine dikkat çekerek, daha çok firmanın bu spor dalına sponsor olmasını dilediğini söyledi. Yarın Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle ilgili sorulara esprili cevaplar veren Şentürk, “Derbinin VAR kayıtlarını ben inceleyeceğim” dedi.


ŞEF MEHMET YALÇINKAYA

"Çok iyi bir transferimiz var, Osimhen. Kanatlarda eksiklerimiz var ama motive bir Galatasaray görüyorum. Favori Fenerbahçe gibi duruyor ama Galatasaray varını yoğunu son maçtaki mağlubiyeti telafi etmek için sahaya koyacaktır, Galatasaray kazanacak"


ŞEF SOMER SİVRİOĞLU

"Bizde Mourinho var bir kere. Derbilerin asıl kilit isimleri oyuncular kadar hocalardır. Mourinho bence geldiği günden beri bu maça hazırlanıyor. Söylemleri de o yönde. Söylediği gibi basit bir maç olarak görmüyor, bu bir taktik"